21 °C Budapest

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

Pénzcentrum
2009. október 21. 05:40

Negyedmilliós kártyalimit, OTP Bank, FHB A hazai kereskedelmi bankok hitelkártya kínálatának és állományának áttekintése során megállapítást nyert, hogy a legtöbb aktív hitelkártyás ügyféllel az OTP Bank rendelkezik, de százezer feletti ügyfélkörrel rendelkezik a Budapest Bank és CIB Bank is, miközben az átlagos hitelkeretek 150 ezer és 500 ezer forint között szóródnak, a legjellemzőbb a negyedmilliós limit.

A pénzintézetek válaszaiból kiderült, hogy sokuk számára még mindig a bankfiók az elsőszámú értékesítési csatorna, de egyre többen élnek a direkt-marketing adta lehetőségekkel, valamint számos bank számára különös jelentőséggel bír a partneri értékesítés.

A bankokat ezúttal nem a hitelkártyákra vonatkozó speciális igénylési feltételekről és az azokhoz tartozó kondíciókról kérdeztük, hanem arról, hogy mekkora ügyfélkörrel bírnak, milyen széles kínálattal rendelkeznek, melyik a leghatékonyabb értékesítési csatornájuk és melyik a legnépszerűbb csomag az ügyfeleik körében.

OTP Bank: kedvező díjak, többletszolgáltatások

Az OTP Bank mintegy 300 ezer aktív hitelkártyás ügyféllel rendelkezik. Hitelkártya típusonként különböző mértékű, de összességében az egy hitelkártyához tartozó átlagos keret 350 ezer forint.

A bank legfontosabb és egyben leghatékonyabb értékesítési csatornája továbbra is a fióki értékesítés. Az OTP által kibocsátott lakossági hitelkártyák közel kétharmadát az Amex Blue hitelkártyák teszik ki. Az ügyfelek jellemzően azokat a kártyatípusokat részesítik előnyben, amelyekhez kedvező díjak és többletszolgáltatások tartoznak.

FHB: hitelkártya külföldi utasbiztosítással

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az átlagos hitelkártya limit 250 ezer forint az FHB Bank ügyfélkörében. A MasterCard Standard és MasterCard Gold bankkártyát kínálják ügyfeleink részére, külföldi utasbiztosítással. A legfontosabb és a leghatékonyabb hitelkártya értékesítési csatornájuk a bankfiókok. A legnépszerűbb csomag az ügyfelek körében a MasterCard Standard hitelkártya.

K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank

EZT OLVASTAD MÁR?