7 °C Budapest

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

Pénzcentrum
2009. október 21. 05:40

Negyedmilliós kártyalimit, OTP Bank, FHB A hazai kereskedelmi bankok hitelkártya kínálatának és állományának áttekintése során megállapítást nyert, hogy a legtöbb aktív hitelkártyás ügyféllel az OTP Bank rendelkezik, de százezer feletti ügyfélkörrel rendelkezik a Budapest Bank és CIB Bank is, miközben az átlagos hitelkeretek 150 ezer és 500 ezer forint között szóródnak, a legjellemzőbb a negyedmilliós limit.

A pénzintézetek válaszaiból kiderült, hogy sokuk számára még mindig a bankfiók az elsőszámú értékesítési csatorna, de egyre többen élnek a direkt-marketing adta lehetőségekkel, valamint számos bank számára különös jelentőséggel bír a partneri értékesítés.

A bankokat ezúttal nem a hitelkártyákra vonatkozó speciális igénylési feltételekről és az azokhoz tartozó kondíciókról kérdeztük, hanem arról, hogy mekkora ügyfélkörrel bírnak, milyen széles kínálattal rendelkeznek, melyik a leghatékonyabb értékesítési csatornájuk és melyik a legnépszerűbb csomag az ügyfeleik körében.

OTP Bank: kedvező díjak, többletszolgáltatások

Az OTP Bank mintegy 300 ezer aktív hitelkártyás ügyféllel rendelkezik. Hitelkártya típusonként különböző mértékű, de összességében az egy hitelkártyához tartozó átlagos keret 350 ezer forint.

A bank legfontosabb és egyben leghatékonyabb értékesítési csatornája továbbra is a fióki értékesítés. Az OTP által kibocsátott lakossági hitelkártyák közel kétharmadát az Amex Blue hitelkártyák teszik ki. Az ügyfelek jellemzően azokat a kártyatípusokat részesítik előnyben, amelyekhez kedvező díjak és többletszolgáltatások tartoznak.

FHB: hitelkártya külföldi utasbiztosítással

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az átlagos hitelkártya limit 250 ezer forint az FHB Bank ügyfélkörében. A MasterCard Standard és MasterCard Gold bankkártyát kínálják ügyfeleink részére, külföldi utasbiztosítással. A legfontosabb és a leghatékonyabb hitelkártya értékesítési csatornájuk a bankfiókok. A legnépszerűbb csomag az ügyfelek körében a MasterCard Standard hitelkártya.

K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 17:50
Nem engedték be a 444 az újságíróját a Békemeneteket szervező kormányközeli álcivil szervezet, a CÖF...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem