20 °C Budapest

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

Pénzcentrum
2009. október 21. 05:40

Negyedmilliós kártyalimit, OTP Bank, FHB A hazai kereskedelmi bankok hitelkártya kínálatának és állományának áttekintése során megállapítást nyert, hogy a legtöbb aktív hitelkártyás ügyféllel az OTP Bank rendelkezik, de százezer feletti ügyfélkörrel rendelkezik a Budapest Bank és CIB Bank is, miközben az átlagos hitelkeretek 150 ezer és 500 ezer forint között szóródnak, a legjellemzőbb a negyedmilliós limit.

A pénzintézetek válaszaiból kiderült, hogy sokuk számára még mindig a bankfiók az elsőszámú értékesítési csatorna, de egyre többen élnek a direkt-marketing adta lehetőségekkel, valamint számos bank számára különös jelentőséggel bír a partneri értékesítés.

A bankokat ezúttal nem a hitelkártyákra vonatkozó speciális igénylési feltételekről és az azokhoz tartozó kondíciókról kérdeztük, hanem arról, hogy mekkora ügyfélkörrel bírnak, milyen széles kínálattal rendelkeznek, melyik a leghatékonyabb értékesítési csatornájuk és melyik a legnépszerűbb csomag az ügyfeleik körében.

OTP Bank: kedvező díjak, többletszolgáltatások

Az OTP Bank mintegy 300 ezer aktív hitelkártyás ügyféllel rendelkezik. Hitelkártya típusonként különböző mértékű, de összességében az egy hitelkártyához tartozó átlagos keret 350 ezer forint.

A bank legfontosabb és egyben leghatékonyabb értékesítési csatornája továbbra is a fióki értékesítés. Az OTP által kibocsátott lakossági hitelkártyák közel kétharmadát az Amex Blue hitelkártyák teszik ki. Az ügyfelek jellemzően azokat a kártyatípusokat részesítik előnyben, amelyekhez kedvező díjak és többletszolgáltatások tartoznak.

FHB: hitelkártya külföldi utasbiztosítással

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az átlagos hitelkártya limit 250 ezer forint az FHB Bank ügyfélkörében. A MasterCard Standard és MasterCard Gold bankkártyát kínálják ügyfeleink részére, külföldi utasbiztosítással. A legfontosabb és a leghatékonyabb hitelkártya értékesítési csatornájuk a bankfiókok. A legnépszerűbb csomag az ügyfelek körében a MasterCard Standard hitelkártya.

K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29