28 °C Budapest

Soros György nyomdokain a botrányhős

2009. szeptember 23. 16:05

A pénzügyi szabályozás radikális reformjára továbbra is nagy szükség van, ennek jelentőségét nem csökkentették a kilábalás brit gazdaságban tapasztalható jelei - nyilatkozta Adair Turner, a Pénzügyi Szolgáltatások Hatóságának (FSA) elnöke, aki nemrég attól vált hírhedté, hogy a brit bankrendszer túlméretezettségét hangsúlyozó Soros György nyomdokain járva kerek perec kijelentette: le kell építeni a szigetország túlburjánzott pénzügyi rendszerét. 2009.08.28 11:02 Bankárok helyett "dilisek" és "marxisták" lepik el Londont?

Turner szerint a globális pénzügyi rendszer kockázatainak értékelsével foglalkozó Financial Stability Board a G20-ak eheti, Pittsburgben megrendezésre kerülő csúcsán azt az álláspontot fogja képviselni, hogy a bankok tőketartalék-képzésre használják fel profitjukat, és addig ne fizessenek osztalékot és alkalmazotti bónuszt, míg vissza nem térítették az állami segítséget - írja a Wall Street Journal.

Az FSA elnöke határozott véleményének adott hangot, mely szerint a “business as usual" gyakorlatához a legnagyobb vétek lenne visszatérni, és hogy nem szabad akkora kockázatot vállalni, hogy 10-20 év múlva ismét egy hasonló válságba süllyedjen a pénzügyi rendszer. “Radikális változásra van szükségünk"-tette hozzá.

Turner szerint a szabályozó hatóságok a jövőben szorosan figyelemmel követik majd, a bónuszokra félretett összegek nem veszélyeztetik-e a bankok tőkéjét. A bankok szükségességébe és hasznos társadalmi funcióba vetett bizalom helyreállítása nem azt jelenti, hogy a pénzintézeteknek fell kell függeszteniük kereskedési tevékenységüket - figyelmeztetett emellett, ám arra is felhívta a figyelmet, hogy a komplex termékekre előírt tőkekövetelményeken bizony szigorítani kell.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Óva intett attól is a bankvezéreket, hogy a brit gazdasági kilábalás jelei elhomályosítsák gondolkodásukat, és megfeledkezzenek arról, hogy a pénzügyi rendszer bizony súlyos reformokra szorul. Súlyos hibának nevezte, hogy a pénzügyi szervezetek olyan szolgáltatások iránt is keresletet teremtettek maguknak, amelyre nem is volt szükség. Ezért szerinte erősíteni kell a hagyományos banki szolgáltatások szerepét, amilyen a betétgyűjtés, az alacsony kockázatú hitelezés és a fizetési szolgáltatás.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 29. 12:55
Akár a 70 millió forintot is elérheti a vállalkozás által, a megkárosított fogyasztók részére fizete...
Bankmonitor  |  2024. május 29. 11:21
Az új lakástakarékok értékesítési számai már az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik....
Holdblog  |  2024. május 29. 07:28
Sokan leálltak az Nvidiánál, amikor AI-befektetést kerestek. Pedig a mesterséges intelligenciához ka...
Kiszámoló  |  2024. május 28. 16:22
Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm