Megszorult lakáshitelesek: íme a mentőövek a Raiffeisentől

2009. szeptember 10. 17:30

A Raiffeisen a nehéz anyagi helyzetbe került adósok helyzetén segít, akár a kormány által előírt mentőcsomagok segítségével, akár saját konstrukciókkal.

A bank tavaly november óta biztosítja ügyfelei számára a pénzintézetek által a Pénzügyminisztériummal aláírt, devizahiteleseket segítő megállapodásba foglalt lehetőségeket. Ezek elsősorban a fizetési késedelemmel még nem rendelkező ügyfeleknek nyújtanak segítséget a futamidő meghosszabbításával, illetve a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésével abban az esetben, ha törlesztőrészletük jelentősen megemelkedik.

Ezen felül május óra a Raiffeisen Bank Újrakezdés Hitel néven saját hatáskörű megoldásokat is kínál a bajbajutott ügyfeleinek. Az újfajta hitelt a már fizetési késedelembe esett lakossági ügyfélkör igényelheti, a meglévő késedelmes hitel kiváltására, azok összevonására. Az Újrakezdés megoldást jelenthet mind jelzálogfedezetes hitel, mind pedig fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, bankszámlahitel, hitelkártya) esetén. A havi törlesztés csökkentésére a futamidő növelésével és/vagy a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésével nyílik lehetőség, ezen felül váratlan élethelyzetekben mód van a törlesztőrészlet ideiglenes csökkentésére is.

Augusztus óta a Raiffeisennél is igényelhető a kormány által kezdeményezett jelzáloghiteleseket segítő, késedelmes hitelek kiváltására létrehozott, jogszabályon alapuló Áthidaló Kölcsön. A jogszabályból adódó szigorú igénylési feltételek miatt az Áthidaló kölcsön sajnos csak szűkebb ügyfélkör számára érhető el.

Az Áthidaló Kölcsön alternatívájaként a Raiffeisen Bank kidolgozta saját konstrukcióját is a Raiffeisen Újrakezdés Plusz terméket, amelyet az Áthidaló Kölcsön igénybevételére jogosult ügyfelek vehetnek igénybe. A Újrakezdés Plusz első 2 évében az ügyfeleknek havi 9.000 Ft-ot (míg az Áthidaló Kölcsön esetén havi 10.000 Ft-ot) kell minimálisan megfizetniük. Viszont a hosszabb futamidőnek köszönhetően a 2 éves moratórium letelte után a havi törlesztőrészlet összege várhatóan kevésbé fog növekedni. További információt itt találhatnak. www.raiffeisen.hu/hitelatutemezes linken.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. május 25. 18:23
Kilencéves lett az Összkép. Köszönjük 18 ezer olvasónknak, hogy az előző születésnapunk óta időt for...
MEDIA1  |  2024. május 25. 14:51
A kormánypárti Mediaworks / KESMA megyei napilapja éppen akkor tette ingyenessé a Magyar Pétert lejá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm