5 °C Budapest

Krízisalap: közel 300 milliót már kiutaltak

2009. szeptember 9. 09:17

Eddig csaknem nyolcezer család kapott átlagosan 37 ezer forintos támogatást az augusztus elején indult krízisalapból - mondta Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, aki hozzátette, hogy a legutolsó adatok szerint a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságokhoz összesen több mint 12 ezer kérelem érkezett, s naponta 800-1000 megkeresést regisztrálnak országszerte.

"Eddig 7876 családnak ítélték meg az egyszeri támogatást, amelynek összege átlagosan 37 ezer forint volt, ami összesen mintegy 300 millió forintot jelent. Az előzetesen vártnál több felajánlás érkezik, ezért úgy tűnik, lesz lehetőség a program meghosszabbítására" - fejtette ki a társadalompolitikai miniszter.

A kríziskezelő program augusztusban indult, keretében a krízishelyzetbe került családok az illetékes jegyzőkön keresztül egyszeri, méltányossági alapon elbírált, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A segély összege legalább 20 ezer, legfeljebb 50 ezer forint, különös méltánylást érdemlő esetekben azonban akár 100 ezer forint is lehet.

Támogatást azok igényelhetnek, akik nem részesülnek nyugellátásban, és akik az idén az önkormányzattól nem kaptak 15 ezer forintot meghaladó átmeneti segélyt, valamint családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a minimálbér nettó összegét (57 815 forintot), illetve a válság miatt krízishelyzetbe kerültek.

Krízishelyzetnek minősül, ha a kérelmező a munkahelyét 2008. szeptember 30-a után vesztette el, vagy a jövedelme a 2008. szeptemberi jövedelméhez képest 20 %-ot meghaladó mértékben csökkent, vagy a lakáshitelének törlesztő részlete a 2008. szeptemberihez képest 20 %-ot meghaladó módon növekedett.

Rendkívüli méltánylást az kérhet, akinek a megelőző hónapban 30 %-kal vagy annál nagyobb mértékben csökkent a jövedelme a 2008. szeptember előttihez képest, vagy a lakáskölcsöne 30 %-kal nőt, illetve 3 vagy több gyermeket nevel a család. A program augusztus 1. és november 30. között tart.

NEKED AJÁNLJUK
Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MEDIA1  |  2022. december 8. 11:19
Hosszú cikkben foglalkozik azzal a 24, hogy nem csak az ellenzéki XIV. kerületi vezetés, de a szinté...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Bankmonitor  |  2022. december 8. 08:58
Sokan panaszkodnak a magas bankszámla költségek miatt, pedig már Magyarországon is találni olyan szá...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?