12 °C Budapest

Aranyban utazik a Budapest Bank

2009. szeptember 9. 17:32

Prémiumkategóriás Arany Hitelkártyát bocsátott ki a Budapest Bank az átlagosnál magasabb megtakarítással rendelkező ügyfelek számára. A dombornyomott elegáns MasterCard hitelkártya előnyeit elsősorban a sokat utazók élvezhetik: a kártya hotelben, repülőjegy vásárlásakor vagy utazási irodában történő vásárlások során 3%-os kedvezményt nyújt - szolgáltatótól függetlenül.

A Budapest Bank, az egyik legnagyobb hazai hitelkártya-portfolióval rendelkező pénzügyi szolgáltató új, prémiumkategóriás bankkártyával jelent meg a piacon. Az Arany Hitelkártyával a bank - az elmúlt évek stratégiájával összhangban - tovább erősítette és bővítette az átlagosnál magasabb megtakarítással rendelkező ügyfeleket célzó Money+ privátbanki termékei és szolgáltatásai kínálatát.

"A Budapest Bank hitelkártya üzletága elindítása óta több mint 700.000 hitelkártyát bocsátott ki, co-branded kártyák tekintetében pedig piacvezető pozíciót ért el. Bankkártya-portfoliónkat folyamatosan bővítjük: az Arany Hitelkártyával már prémium kategóriában is versenyképes terméket kínálunk. A termék kondícióinak kialakítása során úgy láttuk, a kedvezmények mellett fontos elvárás a szolgáltatók igény szerinti megválasztása is, mely az Arany Hitelkártya legfontosabb előnye a piacon"- mondta el Paragi Zoltán, a Budapest Bank személyi kölcsön és hitelkártya vezetője.

 

Fotó: Budapest Bank


Az új kártya előnyeit elsősorban azok az ügyfelek élvezhetik, akik utazásaik során gyakran használják hitelkártyájukat: az Arany Hitelkártya ugyanis minden hazai vagy külföldi hotelben, utazási irodában történő költés után vagy légitársaságok szolgáltatásainak igénybe vételekor (pl. repülőjegy-vásárlás, utasbiztosítás stb.) 3% kedvezményt biztosít használójának, egyéb - szintén hazai vagy külföldi - vásárlásaik után további 1% kedvezményt nyújt. Mindemellett egy, az Arany Hitelkártyához kapcsolódó akció keretében, a Budapest Bank a 2009. október 31-ig igényelt és jóváhagyott Arany Hitelkártyák esetében a 2009. december 31-ig történő tranzakciók után járó kedvezmények összegét 2010. január 31-ig egy összegben, még egyszer jóváírja ügyfelei hitelszámláján.

A prémium hitelkártyák általában adott szolgáltatóhoz kapcsolódó kedvezményt nyújtanak, s jóváírásuk többnyire pontrendszerben történik. A Budapest Bank új hitelkártyája ezzel szemben nem köti ügyfeleit adott légitársasághoz vagy hotellánchoz, így biztosítják az ügyfelek szabad szolgáltató választását, legyen szó utazási-, vagy szállásajánlatokról. A kedvezmény jóváírása a kártyaterhelést követő hónapban megtörténik, így nem kell éveket várni, hogy összegyűljön egy repülőjegyre elegendő pontszám.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Arany Hitelkártyához - a fent említett kedvezményeken túl - akár 3 millió forintos hitelkeret is kapcsolódhat, valamint igényelhető hozzá társkártya is, így többen is élvezhetik a termék által nyújtott kényelmet. Ezen felül a kártyához beépített egyéni utasbiztosítás is jár, mely védelmet nyújt a világ bármely táján tett, 60 napot meg nem haladó utazások esetén. A biztosító szolgáltatása kiterjed balesetek során felmerülő, sürgősségi orvosi ellátási szolgáltatásokra, 10 millió forint erejéig, megbetegedés esetén sürgősségi orvosi kezelésre 5 millió forintig, ezen kívül poggyászbiztosítási, különböző asszisztencia szolgáltatásokra, egészségügyi segítségnyújtásra és jogvédelmi szolgáltatásokra is.

A hitelkártyához egy különálló számla tartozik, amelynek használatakor az ügyfél a bank - és nem a saját - pénzét költi. Amennyiben az ügyfél az Arany Hitelkártyáját használja vásárlásra, a felhasznált hitelkeretet csak később, a következő hónap közepén szükséges befizetnie. Ha ekkor teljes tartozását (beleértve a hitelkártya esetleges kamatait, díjait is) rendezi, előző havi vásárlásai után nem kell kamatot fizetnie.

A kamatmentesség csak vásárlási tranzakciókra vonatkozik. Készpénzfelvétel, illetve részletfizetés során a hitelszámlát a költések napjától számított hitelkamat terheli (THM 44,43%).

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 8. 19:12
Úgy tűnik, hiába marasztalta el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 13:0 arányban a Media1 cikke ny...
Bankmonitor  |  2024. május 8. 16:57
További két évvel meghosszabbítaná a kormány az új építésű lakásokra érvényes 5 százalékos áfát. Ala...
Holdblog  |  2024. május 8. 09:11
Újabb áldozatra vadászik az amerikai értékpapír-felügyelet, épp a Robinhood elleni pert készíti elő....
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 7. 20:57
A májusi Top 10-es listám hatodik helyezettje. A ROIC miatt figyeltem fel rá, amikor a listát nézege...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 8. 21:14
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem