11 °C Budapest

Elégedetlen hitelkártyások: nagy neveket aláztak

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 14:02

Közzétették egy frissen lefolytatott hitelkártyákra vonatkozó ügyfél elégedettségi felmérés végeredményét a tengerentúlon, mely több meglepetést is tartogatott a szakértők számára. A szolgáltatók közötti csatározásban a Visa és a MasterCard is alulmaradt, ugyanis az élen az American Express és a Discover végzett.

A tanulmány megállapította, hogy a hitelkártyákra vonatkozó ügyfél-elégedettség három éves mélypontra süllyedt. A felmérést végző szervezet szerint ez leginkább az emelkedő kamatoknak és díjaknak tudható be, mivel a válaszadók közül kétszer annyian tapasztalták a kondíciók előnytelen változását, mint egy évvel ezelőtt.

Az elégedetlenség fokozódásában közrejátszott még a késedelmes fizetésre kiszabott díjak emelkedése is. Idén a válaszadók 14 %-a tartotta ezt a legkényesebb pontnak, csak összehasonlításul 2008-ban 11 % nem volt elégedett ezzel a díjtétellel.

A vizsgált szempontok között szerepelt még a számlázási és a fizetési eljárás egyszerűsége, a szolgáltatás minősége, az egyéb akciók és a problémakezelés színvonala. Az American Express és a Discover több tekintetben is felülmúlta riválisait, így idén a Visa, valamint a MasterCard előtt végeztek.

A megállapítások között szerepelt még, hogy a hitelkártyákra vonatkozó elégedettség a pénzügyi szolgáltatások területén messze a biztosítások, a banki szolgáltatások és a befektetési lehetőségek mögött kullog.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm