5 °C Budapest

Hatalmas üzleti lehetőség egy számítógép előtt lógó fiatal

2009. augusztus 5. 13:32

Bár Európa lakosságának csaknem a fele naponta használja az internetet, egyharmaduk viszont - különösen a vidéken élők, az idősek és a munkanélküliek - sosem használta még a világhálót - derült ki egy most megjelent, az Európai Bizottság által megrendelt tanulmányból.

Az új technológiák gyorsan terjednek az öreg kontinensen, azonban hatalmas szakadékok alakultak ki a felhasználók között. Európa lakosságának 43 százaléka naponta használja az internetet, míg a rendszeres - legalább heti egy látogatást tévő - felhasználók száma 75 százalék. Négy évvel ezelőtt ez az arány alig 43 százalék volt.

A rendszeres internetfelhasználók számában a legdrámaibb növekedés Írországban, Csehországban, Franciaországban, Lettországban, Litvániában és hazánkban volt. Az európai háztartások fele, a vállalkozások nyolcvan százaléka rendelkezik valamilyen vezetékes internet-eléréssel: a 114 millió előfizető a világ legnagyobb ilyen típusú piacának számít.

Ugyanakkor a háztartások ötven százalékos penetrációja alacsonynak mondható abból a szempontból, hogy 90 százalékuk technikailag elérhető. Különösen csekély az idősek, a gazdaságilag inaktívak és az alacsony végzettséggel rendelkezők körében az internet-elérés. A felmérés szerint a legnagyobb digitális szakadék a legfejlettebb országokban tapasztalható, mint Dánia, Svédország vagy Hollandia.

A felmérés szerint a digitális korba születettek, vagyis a 16-24 éves korosztály tagjai a legaktívabbak a neten és ők is a legkreatívabb internetfelhasználók. 73 százalékuk rendszeresen gyárt és oszt meg tartalmat társaival a hálón. Ez az új generáció hatalmas üzleti potenciált jelent minden szektor számára, ám csak akkor lehet fenntartható növekedést generálni a lehetőségből, ha a kormányzatok közös irányvonalakat hoznak létre és ledöntik a gátakat az új szolgáltatások terjedése elől.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?