13 °C Budapest

Ez a válság a nőknek kedvez? Persze kérdés, hogy meddig...

Pénzcentrum
2009. június 18. 05:55

A nemek szerinti diszkrimináció a munkahelyeken talán mindenki számára ismert, bár a direkt formája visszaszorulóban van, ennek ellenére nőként vezető beosztásba kerülni a többség szerint még mindig nehezebb. Tavaly év végén egy munkaerőpiaci kutatás alapján még azt jósolták, hogy a válság csak rontani fog ezen a képen, és leépítésekkor is inkább a nőket szedik majd elő a cégek, azonban a statisztikák mintha mást igazolnának.

Ha vetünk egy pillantást az alábbi ábrára, ami a KSH által mért munkanélküliségi rátákat mutatja, nemek szerinti bontásban, látható, hogy a válság, illetve a leépítések bizony a nőket, és a férfiakat is kellemetlenül érintették. A 18-60 év közötti férfiak 9,9 százaléka keresett munkát 2009 első negyedévében, míg a gyengébbik nemnek "mindössze" 9,3 százaléka.

A következő grafikonon a két nem munkanélküliségi rátája közötti különbséget látjuk: ezek szerint 2005 óta most először fordult elő, hogy arányaiban több lett volna a férfi munkanélküli, mint a női.

Az EU-ban a munkanélküliség a nőket évtizedek óta jobban sújtja, mint a férfiakat, hazánkban azonban 2005 előtt ez még fordítva volt. Mára itthon is a nők szorulnak ki inkább a munkaerőpiacról, akik körében állástalanság évek óta magasabb és tartósabb, és a kereseti olló is igen tág, akár 25-30 százalékos is lehet adott foglalkozási körön belül.

A férfi-női munkaerőpiaci különbségekre rengeteg magyarázat ismert, a közgazdaságtan rengeteg foglalkozott a témával. A neo-klasszikusok például a biológiai különbségekkel magyarázták a nők korlátozott munkaerőpiaci kilátásait. Más elméletek a keresőtevékenység és a házimunka közötti különbségeket hangsúlyozzák, vagy az egyes tevékenységek nemekhez való kötődését említik lehetséges magyarázatként.

A most megfordulni látszó helyzetet szintén többféleképpen lehet magyarázni. A legkézenfekvőbb talán az, hogy a mostani válság főként a férfiak által dominált munkaköröket érintette érzékenyen. A mezőgazdasági, ipari és építőipari területen hagyományosan jóval több férfi, mint nő dolgozik, azonban az elmúlt években ez még inkább érvényesült. Mivel a válság főleg ezeket a területeket sújtotta (autógyártás, építőipar), érhető, hogy a női munkanélküliség kevésbé nőtt.

A hagyományostól eltérő foglalkoztatási formák, illetve ezek nemek szerinti megoszlása szintén magyarázatul szolgálhat. A férfiak jellemzően felülreprezentáltak a teljes idős foglalkoztatásban, míg a nők a részmunkaidősben. Mivel a mostani válság során főként a teljes munkaidős foglalkoztatottaktól váltak meg a cégek, és előtérbe került a részmunkaidő, ez szintén előnyösen érinthette a női munkavállalókat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az iskolai végzettség szintén fontos befolyásoló tényezője a munkanélküliségnek. Mivel a nők körében egyre több a felsőfokú végzettséggel rendelkező - akik körében a munkanélküliek aránya alacsonyabb - ez is megmagyarázza a jelenséget (az építőiparban, illetve autógyártásban sem elsősorban az irodai alkalmazottaktól, mint inkább a futószalag mellett dolgozóktól váltak meg a cégek).

És végül talán az sem utolsó szempont leépítések idején, hogy mennyi bérköltséget spórol meg a cég egy-egy alkalmazott kirúgásával. Mivel a nők jellemzően kevesebbet keresnek a férfiaknál, ezért talán inkább utóbbiakat küldik. Ez persze ellentmond a már említett kutatásnak, mely szerint inkább a gyengébbik nem képviselőit küldenék el egy esetleges leépítéskor a cégek, ugyanis azt gondolják, hogy a női foglalkoztatás jelentősen többe kerül nekik.

Hogy a tendencia megfordulásáról - vagyis tartósan magasabb férfi munkanélküliségről - vagy csak egy átmeneti, a válság lezárultával ismét visszarendező jelenségről van-e szó, nem tudni. Mindenesetre most úgy fest, itthon is, csakúgy mint számos másik országban, "férfi-válságról" van szó.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45