Már megjelentek az üzérek: tízezreket keresnek a szemfülesek!

Pénzcentrum
2009. június 16. 10:02

Alig fogytak el a bérletek az idei, júliusi BalatonSound fesztiválra, már aznap megjelentek az üzérek a különböző online aukciós oldalakon, ahol az eredetileg 25 ezer forintba kerülő jegyeket zömében 40 ezer forintos kikiáltási áron kínálgatják. Egyelőre.

A százötven zenekart és DJ-t ígérő, július 9-10-11-12-én Zamárdiban megrendezésre kerülő Heineken Balaton Sound fesztiválra június 12-éig lehetett kedvezményes, 25 ezer forintba kerülő bérletet vásárolni. Az eredeti tervek szerint ezek után, illetve a helyszínen már csak 29 900 forintért juthattak volna hozzá a fesztiválozók a négy napos bérlethez, ha el nem fogyott volna már elővételben az összes!

Persze a szemfülesebbek tanultak az előző évből, amikor a helyszínen nem volt ritka a 80-90 ezer forintért gazdára találó bérlet sem (eredetileg 17 ezer forintba kerül akkor a bérlet), és jó előre bespájzoltak idén, 12-én pedig már el is helyezték hirdetéseiket különböző aukciós oldalakon, fórumokon, közösségi site-okon, ahol azonnal el is indult az alkudozás, perceken belül 30-32 ezer forintig feltornázva az árakat.

A Vaterán például a cikk írásának pillanatában (2009. június 15.) 19 hirdető kínált a fesztiválra bérleteket, többen 6-8 darabot is egyszerre, a legtöbben 40 ezer forintos kikiáltási áron. Az alacsonyabb, 29 ezer forintos kikiáltási áron induló jegyekre már 7-8 licit is érkezett, 33 ezer forint fölé emelve az aktuális ajánlatot, az eladónak pedig záporoznak a kérdések, hogy mennyiért adná el azonnal a jegyet.

Mivel már csak napi jegyek maradtak, aminek darabja június 13-tól, illetve a helyszínen 12 ezer forint, így négynapos jegy esetén a 40 ezer forint még jutányosnak mondható. Persze a fix áras hirdetést elhelyezők még ennél is magasabbra lövik be az árat - akad már most is 55 ezer forintos ajánlat - mondván, később még ennél is drágább lesz, és így még a helyszínen történő tolongást, illetve izgalmakat is megspórolhatja magának az elővételes jegyről lecsúszott fesztivál-rajongó.

Az apronet.hu-n szintén több tucat - június 15-én pontosan 26 darab - hirdetést adtak már fel bérletet árulók, 35-60 ezer forint közötti árakon, ugyanitt már napijegyeket is kínálnak, darabját 20 ezer forintért, ami ugye kapásból 8 ezer forintos tiszta hasznot jelent a szemfüles jegyüzérnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az expressz.hu-n sem tétlenkednek az emberek, itt szám szerint 44 darab hirdetést helyeztek el, zömében bérleteket kínálva, de akadnak már a szombati napra jegyet áruló üzérek is. A legmagasabb ár itt már a 80 ezer forintot is meghaladja, de az eladó szerint persze ennél a helyszínen már csak drágábban lehet majd hozzájutni.

Ha ez igaz, úgy talán még azok sem csúsztak le a bizniszről, akik nem vettek kedvezményes árú jegyet, de sikerül még elcsípniük 35-40 ezer forintért egy bérletet, valamelyik alulinformált eladótól, amitől aztán az utolsó nagy hajrában, július elején több tíz ezer forintos haszonnal válhatnak meg.

Aki pedig még bízik a szerencsében, az június 30-ig még regisztrálhat például a Balaton Soundot támogató Heinekenmusic.hu oldalon, ahol 50 darab bérletet sorsolnak ki július elsején a fesztiválra.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. november 29. 14:10
A Detekto néven indult oldal célja a hamis információk felismerésének és értelmezésének gyakorlása f...
Holdblog  |  2023. november 29. 14:08
Könnyen hihetnénk, hogy az előttünk álló téli hónapokban már semmilyen meglepetés sem érhet minket a...
Kiszámoló  |  2023. november 29. 09:25
Sorban kapom a panaszokat a Wise-ra hónapok óta. Valaki utalni akart, letiltották az utalást, adjon...
MNB Intézet  |  2023. november 28. 10:05
A versenyben másodikként sorra kerülő versenyzőre mindig nagy nyomás nehezedik. Így van ez a gazdasá...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem