9 °C Budapest

Beismerés: a Provident osztályvezetője szerint is kockázatosak a hitelek

Pénzcentrum
2009. április 24. 09:32

A Provident Zrt. egyik alkalmazottja pert indít munkáltatója ellen a, mert szerinte a területi képviselőknek a menedzsment nyomására kellett kockázatos hiteleket kihelyezniük. Összeállt a Provident elleni első pertársaság is: kétszázan fordulnak a bírósághoz a szerződésük érvénytelenítéséért.

Már belülről is bírálják a Provident Zrt. menedzsmentjét: a cég egyik alkalmazottja hamarosan munkaügyi pert indít a munkáltatója ellen. A csoportvezető -aki az alá tartozó területi képviselőkön keresztül több mint ezer ügyféllel áll kapcsolatban- azt állítja: a menedzsment nyomására, a vezetők tudtával olyan kuncsaftok számára is nyújtottak kölcsönöket, akiknek az életkörülményei, jövedelmi viszonyai eleve lehetetlenné tették, hogy a tartozásaikat törleszthessék.

A csoportvezető szerint az elmúlt időszakban a fizetési morál romlása miatt a képviselők által hetente begyűjtött törlesztőrészletek mértéke jelentősen csökkent, és félő, hogy a várható veszteségeket a cégvezetés az alkalmazottak nyakába kívánja varrni.

Mikola Gergely, a Provident Zrt. szóvivője határozottan cáfolta, hogy a társaság vezetői a szerződéskötések számának növelése érdekében nyomást gyakoroltak volna az alkalmazottakra. Ezt szerinte az is bizonyítja, hogy a munkatársaikat nem a hitelkihelyezések, hanem a pénzbegyűjtés alapján premizálják, így elemi érdekük, hogy csak olyan ügyfeleknek hitelezzenek, akik vissza is tudják fizetni a kölcsönt.

Az úgynevezett Antiprovident Akciócsoport - amelyet a céggel szemben fellépő magánszemélyek hoztak létre - a közelmúltban koncentrált támadást indított a Provident ellen. Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski polgármestere, az Antiprovident egyik képviselője elmondta: Békés megyében összeállt az a több mint kétszáz fős pertársaság, amely hamarosan polgári pert indít a Provident ellen, hogy a bíróságtól - feltűnő értékaránytalanságra hivatkozva - az élő szerződések felbontását kérje.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Holdblog  |  2024. április 21. 06:59
Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink...
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm