1 °C Budapest

A Provident mentheti meg Magyarországot?

2009. április 2. 10:30

Az International Personal Finance nevű brit cég magyar leányvállalata, a Provident jelentheti a megoldást a pénzügyi hátrányba került magyar családok számára- írja az egyik vezető angol gazdasági lap.

A Times online szerint Magyarországon a gazdasági nehézségek egyre több család életében jelentkeznek, így hazánk jelenti az egyik legkockázatosabb terepet az International Personal Finance cégcsoport számára. Ugyanakkor egyre többen dolgoznak másodállásban -sokszor nem bejelentett munkaként- így számukra a klasszikus bankhitelek sokszor elérhetetlennek bizonyulnak.  Ezeknek az embereknek jelenthet segítséget a Provident által nyújtott kölcsön.

Ráadásul -a brit lap szerint- a magyar bankrendszer nem túl ügyfélbarát, és túlságosan nagy a készpénzforgalom aránya is.

A Provident a kispénzű emberek számára kínál kölcsönöket. Ebben a szegmensben azonban elég magas az üzleti kockázat, és ez magas kamatokat jelent.

A Leeds-i székhelyű International Personal Finance kifejezetten a volt kommunista államokra fókuszál. Üzletpolitikájuk az, hogy kisebb kölcsönöket -nagyjából 80 ezer és 130 ezer forint között- adnak. Az IPF ügyfelei általában a nők közül kerülnek ki: azokat a háziasszonyokat célozzák meg, akiknek alkalmanként nagyobb kiadással -karácsony, iskolakezdés- kell számolniuk, de nincs meg a kellő megtakarításuk ezekre -írja a Times online.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az IPF ma 5 térségbeli országban - Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, és Románia- van jelen.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 4. 12:14
A streamingóriás egy éven belül másodszor jelent be nagy leépítést.
Kiszámoló  |  2023. december 4. 09:53
Megjelent egy amerikai felmérés, ami az ősi kérdést firtatja: boldogok lennénk-e, ha több pénzünk le...
Holdblog  |  2023. december 4. 06:06
Az év végéhez közeledve mindig érdemes visszatekinteni a professzionális alapkezelők idei évre vonat...
Buxelliott  |  2023. december 3. 12:04
Az első célárról északnak fordult a piac, ami azt jelenti erős még a bull trend. Ahogy a charton is...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem