21 °C Budapest

A Provident mentheti meg Magyarországot?

2009. április 2. 10:30

Az International Personal Finance nevű brit cég magyar leányvállalata, a Provident jelentheti a megoldást a pénzügyi hátrányba került magyar családok számára- írja az egyik vezető angol gazdasági lap.

A Times online szerint Magyarországon a gazdasági nehézségek egyre több család életében jelentkeznek, így hazánk jelenti az egyik legkockázatosabb terepet az International Personal Finance cégcsoport számára. Ugyanakkor egyre többen dolgoznak másodállásban -sokszor nem bejelentett munkaként- így számukra a klasszikus bankhitelek sokszor elérhetetlennek bizonyulnak.  Ezeknek az embereknek jelenthet segítséget a Provident által nyújtott kölcsön.

Ráadásul -a brit lap szerint- a magyar bankrendszer nem túl ügyfélbarát, és túlságosan nagy a készpénzforgalom aránya is.

A Provident a kispénzű emberek számára kínál kölcsönöket. Ebben a szegmensben azonban elég magas az üzleti kockázat, és ez magas kamatokat jelent.

A Leeds-i székhelyű International Personal Finance kifejezetten a volt kommunista államokra fókuszál. Üzletpolitikájuk az, hogy kisebb kölcsönöket -nagyjából 80 ezer és 130 ezer forint között- adnak. Az IPF ügyfelei általában a nők közül kerülnek ki: azokat a háziasszonyokat célozzák meg, akiknek alkalmanként nagyobb kiadással -karácsony, iskolakezdés- kell számolniuk, de nincs meg a kellő megtakarításuk ezekre -írja a Times online.

Az IPF ma 5 térségbeli országban - Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, és Románia- van jelen.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05