22 °C Budapest

Az IMF kész kisegíteni Magyarországot!

Pénzcentrum
2008. október 14. 16:00

Magyarország lehet az első olyan Európai Uniós ország, akit a Nemzetközi Valutaalap kisegít (IMF) azóta, hogy 1976-ban Nagy-Britanniának kellett egy 3 millió euró értékű hitelt felvennie.

A forint árfolyama ugyanis meredeken kezdett zuhanni az euróval szemben, elérve egy két éve nem látott szintet, miközben a Budapesti Értéktőzsdén komoly veszteségekről számolhattak be, a külföldiek pedig elkezdték kivonni pénzüket az országból. Habár a forint valamennyit visszaerősödött hétfőn, ez jórészt annak volt köszönhető, hogy a G7 országok bejelentették az európai gazdasági helyzet megmentésére szánt terveket.

A kialakult helyzetben Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy a magyar pénz és tőkepiacot komoly támadás érte, így most nem engedhetjük meg magunknak, hogy költekezzünk, így bejelentették az adóreformok elhalasztását is.

Ennek hatására Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezetője bejelentette, hogy készek arra, hogy gyorsan hitelt nyújtsanak Magyarországnak. Nyilatkozatában azt is elmondta, hogy folynak az egyeztetések a magyar hatóságokkal, és az unióval is, hogy megvitassák a további lépéseket, a lehetséges technikai és pénzügyi támogatással együtt.

Az Európai Tanács és a Bizottság is közelről figyeli az eseményeket, és támogatásuknak adtak hangot a magyar intézkedésekkel kapcsolatban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakértők szerint azonban Magyarország csak a jéghegy csúcsa. Az EUobserver-nek tett nyilatkozatokból az derül ki, hogy sokan a válság továbbterjedését várják a többi kelet-európai országra, mint például Ukrajnára.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?