Kimerült a hitelkeret: irány a zálogház!

Pénzcentrum
2008. június 27. 11:00

A brit zálogházakat tömörítő szövetség 30 %-os forgalomnövekedésről számolt be az elmúlt hat hónapban. A banki kölcsönfelvétel feltételeinek szigorítása jót tett a zálogházak forgalmának. Az emberek már kimerítették a hitelkeretüket, késnek a lakáshitelek törlesztésével a zálogkölcsön az egyetlen gyors megoldás az átmeneti pénzügyi zavarok kezelésére.

A zálogházak beszámolóiból kiderül, hogy a régi családi ékszerektől kezdve a márkás Rolex karórákon át még autót is adtak zálogba az ügyfelek. A magas megélhetési költségek következtében az emberek próbálják csökkenteni a kiadásaikat, de ha elfogy a pénz, még mindig betérhetnek a legközelebbi zálogházba.


Aranyból készpénz gyorsan
Az üzletág újabb virágkorát éli Angliában, bár a zálogházak tulajdonosai szerint sokan még mindig megbélyegzik őket, pedig ez is csak a hitelezés egyik formája. A kisebb zálogházaktól az országos üzletlánccal rendelkező vállalkozásokig mindenki a forgalom emelkedéséről számolt be.

Az átlagos zálogkölcsön néhány száztól egy-kétezer fontig terjed, általában 3,5 fél hónapra veszik fel az emberek és a futamidőtől függően 2-8 % közötti kamatot fizetnek. Az ügyfelek a zálogtárgyak 88 %-át váltják ki.

A zálogházak raktárai tele vannak kincsekkel, egyes üzletekben nem ritkák a 80 ezer fontos (24 millió forint) karórák és a negyedmillió fontos (75 millió forintos) drágakővel kirakott ékszerek sem, ugyanakkor vannak, akik festményeket visznek a zálogházba. Nincsenek bonyolult szabályok minden csak tárgyalás és megállapodás kérdése. Angliában összesen 800 zálogház van, számuk az elmúlt tíz évben megduplázódott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok ügyfélnek gondot okoznak a megnövekedett megélhetési költségek és mivel nincs elég idejük egy banki kölcsön átfutási idejét kivárni, csak besétálnak egy zálogházba és kifelé már készpénzzel távozhatnak. Sokan késnek a lakáshitelük részletével és inkább zálogkölcsönt vesznek fel a jelzáloghitelük törlesztésére, a banki intézkedések elkerülése érdekében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35