14 °C Budapest

Kimerült a hitelkeret: irány a zálogház!

Pénzcentrum
2008. június 27. 11:00

A brit zálogházakat tömörítő szövetség 30 %-os forgalomnövekedésről számolt be az elmúlt hat hónapban. A banki kölcsönfelvétel feltételeinek szigorítása jót tett a zálogházak forgalmának. Az emberek már kimerítették a hitelkeretüket, késnek a lakáshitelek törlesztésével a zálogkölcsön az egyetlen gyors megoldás az átmeneti pénzügyi zavarok kezelésére.

A zálogházak beszámolóiból kiderül, hogy a régi családi ékszerektől kezdve a márkás Rolex karórákon át még autót is adtak zálogba az ügyfelek. A magas megélhetési költségek következtében az emberek próbálják csökkenteni a kiadásaikat, de ha elfogy a pénz, még mindig betérhetnek a legközelebbi zálogházba.


Aranyból készpénz gyorsan
Az üzletág újabb virágkorát éli Angliában, bár a zálogházak tulajdonosai szerint sokan még mindig megbélyegzik őket, pedig ez is csak a hitelezés egyik formája. A kisebb zálogházaktól az országos üzletlánccal rendelkező vállalkozásokig mindenki a forgalom emelkedéséről számolt be.

Az átlagos zálogkölcsön néhány száztól egy-kétezer fontig terjed, általában 3,5 fél hónapra veszik fel az emberek és a futamidőtől függően 2-8 % közötti kamatot fizetnek. Az ügyfelek a zálogtárgyak 88 %-át váltják ki.

A zálogházak raktárai tele vannak kincsekkel, egyes üzletekben nem ritkák a 80 ezer fontos (24 millió forint) karórák és a negyedmillió fontos (75 millió forintos) drágakővel kirakott ékszerek sem, ugyanakkor vannak, akik festményeket visznek a zálogházba. Nincsenek bonyolult szabályok minden csak tárgyalás és megállapodás kérdése. Angliában összesen 800 zálogház van, számuk az elmúlt tíz évben megduplázódott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok ügyfélnek gondot okoznak a megnövekedett megélhetési költségek és mivel nincs elég idejük egy banki kölcsön átfutási idejét kivárni, csak besétálnak egy zálogházba és kifelé már készpénzzel távozhatnak. Sokan késnek a lakáshitelük részletével és inkább zálogkölcsönt vesznek fel a jelzáloghitelük törlesztésére, a banki intézkedések elkerülése érdekében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?