13 °C Budapest

A pénznek tényleg szaga van - milliókat ér

Pénzcentrum
2007. december 6. 14:00

Annak, akinek a pénz nem jelent gondot, megvan a majdnem tökéletes karácsonyi ajándékötlet. De azok se lapozzanak el, akik szeretnék félretenni pénzüket, és nem egészen a hagyományos befektetési formákban gondolkodnak. Az alternatív befektetési forma lehetősége adott, de nem árt végiggondolni, mielőtt fejest ugrunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Guiness Rekordok nyilvántartása szerint ugyanis megvan a világ legdrágább illata, pontosabban parfümje, melynek egy üvegje 215 ezer dollárt, vagyis 37 millió forintot ér.

Annak mindenképpen most érdemes megszerezni a különlegességet, aki lát fantáziát az illatiparban, ugyanis limitált kiadásról van szó, ami a későbbiekben csak még inkább felsrófolhatja az árat.


Ráadásul csupán az ünnepek alatt lesz kapható az Imperial Majesty verziója a szerénytelenül No.1 elnevezést viselő illatnak. Nem mellékes tényező, hogy a különleges illat mellett a csomagolás is megdobhatja a parfüm beszerzési árát, hiszen az 500 milliliteres Baccarat kristályüveg 5 karátos gyémántokkal díszített, az üveg szája pedig 18 karátos arannyal van bevonva.

Az illatból, amelyet Clive Christian hozott létre mindössze 10 darab készült, és előre meg kell rendelni, ha szeretnénk belőle kapni. Nem kell elkeseredni azoknak sem, akiknek nem ér eddig a takarója, hiszen kapható az illat olcsóbb verziója is, 2350 dollárért, amely több mint 400 ezer forintba kerül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alternatív befektetésekkel kapcsolatosan nagy kockázatot jelenthet, hogy mikor úgy véljük, bezsebeljük a hasznot gyűjteményünkön, egyáltalán nem biztos, hogy haszonnal tudjuk eladni tárgyainkat, sőt előfordulhat az is, hogy rossz "lóra" tettünk, s egyáltalán nem is leszünk képesek azt eladni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?