12 °C Budapest

Döbbenetes élmény a józsefvárosi piacon! - Arcunkra fagyott a mosoly

Pénzcentrum
2006. november 9. 08:00

Szép szokásunkhoz híven ezen a héten is ellátogattunk a józsefvárosi "paradicsomba", ahol gombostűtől viperáig minden kapható, persze csak akkor ha megtaláljuk hozzá a megfelelő embert. E héten azonban nem veszélyes fegyvereket és nem is varróeszközöket kerestünk, azt próbáltuk felderíteni, hogy fehérneműben és ékszerben is versenyképes-e minőségben a piaci árusok hada! Lássuk, érdemes volt-e kimenni a hidegbe!

Bár már múlt hét kedden, utolsó látogatásunkkor is meglepően nagy volt a tömeg, ehhez képest az, amit ezen a hétvégén tapasztaltunk, egyszerűen lélegzetelállító volt, a szó szoros értelmében, hiszen lökdösődés és tolakodás nélkül egy tapodtat sem tudtunk mozdulni. Bár a legmegdöbbentőbb élményt mégsem a tömeg mértéke okozta, az egyik árustól ugyanis kérdés nélkül blokkot kaptunk. Arról azonban, hogy ez a történelmi pillanat hogyan és miként történhetett meg a későbbiekben számolunk be.

A fekete szatyor szinte elengedhetetlen kelléke a "józsinak", olyan brand építő kedves ajándék, mint amibe a bevásárlóközpontokban teszik bele a megvásárolt árut, bár ezeket inkább otthon nézegetjük, mint utcára visszük. A szépen csillogó üzletekben is kaptunk néhányat reklámtáskát, ezek azonban inkább színesek és figyelemfelkeltőek voltak.

A lényeg a belsőben lakozik...

Ez az mondás a kapott reklámtáskákra is vonatkozik, amelyek vásárkodásunk eredményét rejtették. Lássuk, mit és mennyiért sikerült beszereznünk, illetve mennyiért tudtunk volna megvenni a helyettesítő terméket az általunk felkeresett "üzletekben"!

Elsőként vegyük sorra a ruha alatt rejtőző holmikat, vagyis fehérneműket, harisnyákat és zoknikat. Az oszd el kettővel és megkapod a piaci árát szabály itt hatványozottan igaz, bár ebben a kategóriában már nem találkozunk utánzatokkal, így fel sem merülhet a kérdés, vajon a bevásárlóközpontban megtalálható boltokban nem ugyanazt az árut kapjuk-e meg.

Az alábbi táblázatban foglaltuk össze, hogy átlagosan mennyivel olcsóbban vásárolhatjuk meg a fent említett termékeket. A leglátványosabb különbségeket a "1000 forint 5 női alsó" és "500 forint a melltartó" akciók okozzák, amelyek a piacon is rendkívül kedvezményesnek számítanak. Ezek a termékek természetesen nem tudnak versenyezni a márkás fehérneműk anyagminőségével, de alapvetően nem lehet rájuk panasz, bár a tapasztalatok azt mutatják, jóval kevésbé tartósak, mint a drágább termékek.

 


Harisnyából és zokniból azonban kifejezetten jó minőségű, napjaink divatjának megfelelő darabokat kaphatunk, félár alatt, amely ha a nejlonharisnya tartósságát vesszük figyelembe rendkívül jó üzletnek számít. Megtalálhatunk ott pöttyöset, csíkosat, pirosat és sárgát is, de az árusok a klasszikus stílust kedvelők igényeinek is megpróbálnak megfelelni, bár sajnos a kiszolgálás minőségéből sok esetben érezhető volt, hogy a kedvességet az árakba rejtve kell megfizetnünk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Arany? Ezüst? Minden van...

Arany ékszerekből és bizsuból is akadt bőven. Előbbiben egyáltalán nem meglepő módon eredmény nélkül kerestük a magyar fémjelzést, míg utóbbi esetben kérés nélkül is blokkot kaptunk, a vásárlást bizonyítandó.

A következő táblázattal azt szeretnénk bemutatni, hogy az általunk e héten keresett termékkategóriákra fokozottan érvényes, hogy óriási összegeket spórolhatunk a vásárlásukkal, jelentősebb kockázat nélkül. Míg a ruházat esetében a hamisság felismerésétől kell tartanunk, a parfümöknél, az egyéb kozmetikai termékeknél pedig minőségbeli hiányosságoktól kell félnünk, addig fehérneműt és kiegészítőket a legnagyobb nyugalommal vásárolhatunk bármiféle korlát nélkül.

 

Az arany ékszereket akár 2500 forint grammonkénti ártól (ékszerüzletekben jobb esetben ennyiért veszik be a törtaranyat), ezüstöt pedig szinte a bizsu ára alatt kaphatunk meg, bár tény, hogy egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a kerekedőket, akik sok esetben egyéb kereskedelmi tevékenység (például pizsama árulás) mögé rejtik el fő tevékenységüket.

A bizsu is jó áron kapható, bár elég sokat kell menni és nézelődni ahhoz, hogy a sok giccs között igazán szép darabokat találhassunk. A legjobb minőségű árut ott találtuk, ahol blokkot is kaptunk a szép darabokhoz. Megdöbbenésünket látva az eladók elmondták, a városban is vannak boltjaik, de egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a piac adta lehetőségeket kihagyják.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem