Döbbenetes élmény a józsefvárosi piacon! - Arcunkra fagyott a mosoly

Pénzcentrum
2006. november 9. 08:00

Szép szokásunkhoz híven ezen a héten is ellátogattunk a józsefvárosi "paradicsomba", ahol gombostűtől viperáig minden kapható, persze csak akkor ha megtaláljuk hozzá a megfelelő embert. E héten azonban nem veszélyes fegyvereket és nem is varróeszközöket kerestünk, azt próbáltuk felderíteni, hogy fehérneműben és ékszerben is versenyképes-e minőségben a piaci árusok hada! Lássuk, érdemes volt-e kimenni a hidegbe!

Bár már múlt hét kedden, utolsó látogatásunkkor is meglepően nagy volt a tömeg, ehhez képest az, amit ezen a hétvégén tapasztaltunk, egyszerűen lélegzetelállító volt, a szó szoros értelmében, hiszen lökdösődés és tolakodás nélkül egy tapodtat sem tudtunk mozdulni. Bár a legmegdöbbentőbb élményt mégsem a tömeg mértéke okozta, az egyik árustól ugyanis kérdés nélkül blokkot kaptunk. Arról azonban, hogy ez a történelmi pillanat hogyan és miként történhetett meg a későbbiekben számolunk be.

A fekete szatyor szinte elengedhetetlen kelléke a "józsinak", olyan brand építő kedves ajándék, mint amibe a bevásárlóközpontokban teszik bele a megvásárolt árut, bár ezeket inkább otthon nézegetjük, mint utcára visszük. A szépen csillogó üzletekben is kaptunk néhányat reklámtáskát, ezek azonban inkább színesek és figyelemfelkeltőek voltak.

A lényeg a belsőben lakozik...

Ez az mondás a kapott reklámtáskákra is vonatkozik, amelyek vásárkodásunk eredményét rejtették. Lássuk, mit és mennyiért sikerült beszereznünk, illetve mennyiért tudtunk volna megvenni a helyettesítő terméket az általunk felkeresett "üzletekben"!

Elsőként vegyük sorra a ruha alatt rejtőző holmikat, vagyis fehérneműket, harisnyákat és zoknikat. Az oszd el kettővel és megkapod a piaci árát szabály itt hatványozottan igaz, bár ebben a kategóriában már nem találkozunk utánzatokkal, így fel sem merülhet a kérdés, vajon a bevásárlóközpontban megtalálható boltokban nem ugyanazt az árut kapjuk-e meg.

Az alábbi táblázatban foglaltuk össze, hogy átlagosan mennyivel olcsóbban vásárolhatjuk meg a fent említett termékeket. A leglátványosabb különbségeket a "1000 forint 5 női alsó" és "500 forint a melltartó" akciók okozzák, amelyek a piacon is rendkívül kedvezményesnek számítanak. Ezek a termékek természetesen nem tudnak versenyezni a márkás fehérneműk anyagminőségével, de alapvetően nem lehet rájuk panasz, bár a tapasztalatok azt mutatják, jóval kevésbé tartósak, mint a drágább termékek.

 


Harisnyából és zokniból azonban kifejezetten jó minőségű, napjaink divatjának megfelelő darabokat kaphatunk, félár alatt, amely ha a nejlonharisnya tartósságát vesszük figyelembe rendkívül jó üzletnek számít. Megtalálhatunk ott pöttyöset, csíkosat, pirosat és sárgát is, de az árusok a klasszikus stílust kedvelők igényeinek is megpróbálnak megfelelni, bár sajnos a kiszolgálás minőségéből sok esetben érezhető volt, hogy a kedvességet az árakba rejtve kell megfizetnünk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arany? Ezüst? Minden van...

Arany ékszerekből és bizsuból is akadt bőven. Előbbiben egyáltalán nem meglepő módon eredmény nélkül kerestük a magyar fémjelzést, míg utóbbi esetben kérés nélkül is blokkot kaptunk, a vásárlást bizonyítandó.

A következő táblázattal azt szeretnénk bemutatni, hogy az általunk e héten keresett termékkategóriákra fokozottan érvényes, hogy óriási összegeket spórolhatunk a vásárlásukkal, jelentősebb kockázat nélkül. Míg a ruházat esetében a hamisság felismerésétől kell tartanunk, a parfümöknél, az egyéb kozmetikai termékeknél pedig minőségbeli hiányosságoktól kell félnünk, addig fehérneműt és kiegészítőket a legnagyobb nyugalommal vásárolhatunk bármiféle korlát nélkül.

 

Az arany ékszereket akár 2500 forint grammonkénti ártól (ékszerüzletekben jobb esetben ennyiért veszik be a törtaranyat), ezüstöt pedig szinte a bizsu ára alatt kaphatunk meg, bár tény, hogy egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a kerekedőket, akik sok esetben egyéb kereskedelmi tevékenység (például pizsama árulás) mögé rejtik el fő tevékenységüket.

A bizsu is jó áron kapható, bár elég sokat kell menni és nézelődni ahhoz, hogy a sok giccs között igazán szép darabokat találhassunk. A legjobb minőségű árut ott találtuk, ahol blokkot is kaptunk a szép darabokhoz. Megdöbbenésünket látva az eladók elmondták, a városban is vannak boltjaik, de egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a piac adta lehetőségeket kihagyják.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem