Bankrablás: milliókat csábítanak el a dobozolt csomagok

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 11:00

Egy nemrégiben elkészült felmérés szerint hét brit ügyfélből három szívesen venné, ha a pénzügyi termékek még szélesebb skálájával találkozhatna a legnagyobb kiskereskedelmi láncok, így a Tesco és a Sainsbury boltjaiban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelenleg minden ötödik vásárló rendelkezik saját márkás hitelkártyával, minden tizedik megtakarítási számlával és minden kétszázadik folyószámlával. Utóbbi két területen jelentős fejlődésre van még lehetőség.

Amennyiben a pénzügyi termékek értékesítése a szupermarketekben eléri a hitelkártyák esetében jellemző szintet, a kiskereskedelmi értékesítés akár 17 millió ügyfelet vonzhat a Tescoval, a Sainsburyvel, a Morrisonszal és a Mark & Spenserrel együttműködő pénzintézetekhez. Ez a folyószámlák esetében jellemző 40 milliós ügyfél kör közel 50 százalékát teszi ki. Így a Tesco mérheti az utolsó csapást azon kereskedelmi bankokra, akik nem léptek időben.

Az értékesítési csatorna jelentőségét fokozza, hogy a kiskereskedelmi láncok jóval alacsonyabb költséghányaddal tudják értékesíteni a pénzügyi termékeket, amellett, hogy a dobozolós módszer jelentős leegyszerűsíti az ügyfelek idejét rabló, egyébként bonyolult folyamatokat.

A kereskedelmi bankok és a biztosítótársaságok a kiskereskedelmi láncokkal karöltve hazánkban is használják ezt az értékesítési csatornát, bár jelenleg a banki termékek közül csak a vásárláshoz közvetlenül kapcsolódó hitelkártyát és áruhitelt lehet "kapni".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06