Művészet kamatmentes hitelre

Pénzcentrum
2007. április 2. 16:00

Megpillantottad egy galéria falán a számodra tökéletes, a lakásba is illő festményt? De amint az "árcédulát" meglátod, a szívbaj kerülget? Úgy tűnik, a műalkotásokat kedvelők Angliában kedvező helyzetbe kerültek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A briteknél ugyanis létezik egy program, amely a műalkotásokhoz való hozzájutást hivatott elősegíteni. Az Arts Council által működtetett program keretében kamatmentes hitelt kaphatnak a festményre, szoborra, vagy egyéb művészeti alkotásra vágyók.

A program keretében maximálisan 2 000 fonthoz (mintegy 729 000 forinthoz) lehet hozzájutni, a törlesztés  pedig egyenlő részletekben történik. Ha ennél drágább műalkotásra vágyunk, a hitelkeretet akkor is kihasználhatjuk, az ár fennmaradó részét azonban már nekünk kell állni.

A választási lehetőség azonban korlátozott, csupán a programban részt vevő 310 galériájában vehetik igénybe a hitelt az érdeklődők. Az Arts Council szerint őrületes sikernek örvend a program, eddig több mint 7000 fő vette igénybe, összesen mintegy 5,5 millió font értékű műalkotások vásárlására.

Azonban a program egyelőre csak május 7-ig működik, mivel az eddigi finanszírozó, egy HSBC leányvállalat visszavonta hitelét. Így az Arts Council új pénzügyi támogatót keres, s nagyon optimisták a program folytatását illetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?