12 °C Budapest

Néhány tanács az otthonról dolgozóknak

Pénzcentrum
2007. március 2. 13:00

Egyre több cég fedezi fel az otthoni munkavállalás előnyeit. A másik oldalról szemlélve azonban nem is olyan egyszerű, ha lakásunk egyben irodaként is funkcionál. Néhány, aktív otthonról dolgozó ellátott bennünket jó tanácsokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyelőre nálunk még nem olyan rózsás a helyzet, mint az amerikai Gina Seamans esetében, ahol az ő keresete elég arra, hogy eltartsa a családot, azonban mindenképp érdemes megfontolni tanácsait, melyek segítségünkre lehetnek az otthoni munkakörnyezet kialakításában, fenntartásában.

Ami nagyon fontos, mindenképpen különálló helyiséget kell kialakítani irodai célokra. Seamansék erre a célra egy tágas különálló szobát alakítottak ki a pincében. Szintén megfelelő figyelmet kell fordítani arra, hogy a gyerekek is megértsék, és tiszteletben tartsák a munkaidőt, s az otthoni irodát. Seamanséknél például a gyerekek csak kopogás után léphetnek be az irodába. Mikor édesanyjuk dolgozik, akkor ügyes-bajos dolgaikkal a teljes állású apukát kell keresniük.

Szintén érdemes az irodai és az otthoni dolgokat elkülönülten kezelni, hogy ne fordulhasson elő még véletlenül sem az, hogy a gyerekek rajzpapírnak használnak egy fontos iratot. A telefon felvétele is a szülők feladata kell, legyen.

Ami a munkavégzést illeti, a hatékonyság érdekében fel kell állítani egy megfelelő időrendet, melyet betartunk. Alakítsuk ki, melyik napszakban mennyit dolgozunk, s azt használjuk is fel a munkára. Szükség van megfelelő akaraterőre is, hiszen nehéz ellenállni annak a kísértésnek, hogy egész nap a gyerekekkel játsszunk.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Természetesen az otthoni munkavégzésnek is vannak hátrányai, így például fontos, munkahelyi beszélgetések nem zajlanak le, nincs kivel konzultálni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20