4 °C Budapest

Bedőlő hitelek: a legrosszabb még hátravan!

Pénzcentrum
2006. szeptember 14. 09:30

Az idén akár 10-15%-kal is nőhet a hazai követeléskezelő cégek forgalma, mely elsősorban a lakossági szegmens bővülésének köszönhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az idén akár 10-15%-kal is nőhet a hazai követeléskezelő cégek forgalma, mely elsősorban a lakossági szegmens bővülésének köszönhető - írja a Világgazdaság.

Egyre nagyobb volumenű ügyekkel találkoznak a követeléskezelők, a növekvő átlagállomány azonban csak részben képes kompenzálni, hogy a kinnlévőségeket egyre kisebb hatékonysággal lehet majd behajtani.

Az Intrum Justitia Kft. Ügyvezetője hangsúlyozta: az emelkedő kamat és a gyengülő forint az év eleje óta 10-12%-kal növelte a magánszemélyek havi törlesztőrészleteit, ehhez pedig hozzá kell még adni az energiaárak és áfa emelkedése által okozott tehernövekményt. A szakember szerint a megszorító intézkedések hatása 2007 második-harmadik negyedévében csúcsosodhat ki.

A bedőlések száma elsősorban a fedezetlen hiteleknél ugorhat meg, hiszen ezeket könnyebben felmondják a bankok, míg a fedezettek esetében jobban hajlanak az átütemezésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?