Forrong Izrael: amit ezután tesznek, azt nemzedékek is emlegetni fogják

Forrong Izrael: amit ezután tesznek, azt nemzedékek is emlegetni fogják

2023. október 10. 08:44

Csillapodás helyett egyre kiélezett a helyzet a Közel-Keleten. A halottak száma keddre virradóra 900-ra nőtt az izraeli oldalon. A Gázai övezet beszámolói szerint ott az áldozatok száma 680. "Alávaló ellenségeink háborút akarnak. Hát akkor megkapják" - üzente az izraeli miniszterelnök. 

"Még éppen csak elkezdtük a Hamász elleni támadást; amit az elkövetkező napokban teszünk az ellenséggel, generációk emlegetik majd" - fogalmazott a kormányfő, aki azzal is megvádolta a Hamászt, hogy megkötözött gyerekeket végez ki. 

Eközben az izraeli hadsereg közölte, hogy elaknásítja azokat a területeket, ahol a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítést áttörték. Az izraeli katonaság szóvivője arra is kitért, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy a határ alatt alagutak húzódnának, melyeken keresztül szélsőségesek juthatnának be Izraelbe.

Abu Obejda leszögezte: ha a támadások folytatódnak, a szervezet minden egyes, gázai civilek otthonát érő támadás nyomán kivégez egy izraeli túszt. Eli Kohen izraeli külügyminiszter óva intette a szélsőségeseket, hogy Izrael "egy ilyen háborús bűncselekményt sosem bocsátana meg".

Keddre virradóra 900-ra nőtt a Hamász Izrael ellen szombaton indított támadása izraeli halálos áldozatainak a száma. A Gázai övezet hatóságai azt közölték, 680 halálos áldozatról tudnak az övezetben. Az éjszaka folyamán az izraeli légirő hevesen bombázta Gázaváros Rimál nevű lakónegyedét, a támadás következtében megsemmisült a palesztin távközlési vállalat épülete is.

Találat érte az övezet déli részén lévő Rafah városát is, a helyi kórház egyik orvosa, Talaát Barhum azt közölte, 19-en haltak meg a légicsapásban. Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) azt közölte, a támadások 790 lakóépületet romboltak le, további 5330 pedig súlyosan megrongálódott. Három víztisztítótelepet is találat ért, a szolgáltatás kimaradása mintegy 400 ezer embert érint - tette hozzá az OCHA.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jan Egeland, a Norvég Menekültügyi Tanács (NRC) főtitkára figyelmeztetett, hogy Gáza izraeli blokádja "rendkívüli katasztrófát" okozhat az övezetben. "A kollektív büntetés a nemzetközi jog megsértése" - közölte a sajtó munkatársaival, kiemelve, hogy amennyiben a blokád miatt sebesült gyerekek halnak meg az áram nélkül maradt kórházakban, az háborús bűncselekmény.

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn jelentette be a Gázai övezet "totális blokádját", leszögezve,  hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.
Az ENSZ adatai szerint folytatódik a Gázában élők menekülése: az övezet mintegy 2,3 millió lakosából 187 ezren hagyták el otthonaikat, sokan iskolaépületekben kerestek menedéket. Az ENSZ palesztin menekülteket segélyező közel-keleti hivatala (UNRWA) jelenleg több mint 137 ezer embert szállásol el az palesztin területen lévő iskoláiban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm