21 °C Budapest
Budapest, 2022. december 21.Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én.MTI/Koszticsák Szilárd

Itt van Orbán Viktor bejelentése: eddig marad az élelmiszerárstop, kamatstop Magyarországon

2023. február 27. 15:24

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött volna a tavaszi ülésszak első parlamenti ülése. Ám a kormányfő nem volt ott az ülés elején, így nem az ő beszédével nyitották meg a parlamenti ülést. Végül három óra után kezdett a kormányfő, aki beszámolt az előző országgyűlési ülés óta történtekről.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött volna a tavaszi ülésszak első parlamenti ülése. Ám a kormányfő nem volt ott az ülés elején, így nem az ő beszédével nyitották meg a parlamenti ülést.

Végül három óra után kezdett a kormányfő, aki beszámolt az előző országgyűlési ülés óta történtekről. Világossá vált, hogy az energiaárak nem térnek vissza a háború előtti időkhöz, 4000 milliárd forinttal többet költött az ország energiára 2022-ben, mint 2021-ben - mondta Orbán. Hozzátette, 4,6 százalékos volt a gazdasági növekedés 2022-ben. Sikerült az államadósságot és a költségvetési hiányt is csökkenteni, utóbbit 4,9%-ra, előbbit 73,5%-ra Egy éve indult a háború, amely veszteséget okoz mindenkinek - folytatta. 2023 februárjában 15 százalékkal megemelt nyugdíjat utalt a kormány a nyugdíjasoknak, és január 1-től a 30 év alatti nők szja-mentességet kaptak.

Amióta a háború tart, infláció söpör végig a világon, gazdasági válság fenyeget. Ha a háború folytatódik, akkor a hiperinfláció és a gazdasági összeomlás is fenyeget, a világon pedig senki sem érezheti magát biztonságban, akár világháború is lehet belőle - mondta.

Európában kétfajta politika van az infláció ellen, vannak, akik kivárnak, és vannak, akik beavatkoznak a gazdasági folyamatokba. Orbán szerint tisztában vannak a kockázatokkal, de ezzel a módszerrel meg tudják fékezni a drágulást. Az energiárak emelkedése miatt minden drágul. 2023 végére 1 számjegyű lesz az infláció - mondta Orbán Vitkor. Ennek érdekében eddig 20 intézkedést hoztak, 10 a munkahelyeket védi, 10 pedig a nyugdíjasokat és a családosokat.

Úgy számolnak, hogy a rezsicsökkentett rezsiárak a piaci gázár negyede, és a piaci áramár negyede lesz. 2023-ban is marad a rezsicsökkentés ebben a mostani formában - mondta Orbán Viktor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rezsicsökkentés mellett maradnak a különadók is - jelentette ki. A kormány a következő évtizedben korszerűsítik a magyar ipart, a belföldi és külföldi beruházások számára kedvező gazdaságpolitikát folytatnak majd. ehhez több energiára van szükség.

Építik, gyorsítják Paks II. építését, gázturbinás erőműveket helyeznek üzembe, és Azerbajdzsánból további gázmennyiségeket vásárolnak - jelentette be Orbán Viktor.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 23. 13:49
Bodacz Balázs műsorvezető sietett tegnap este elsőként a maiTéma élő adása közben elájuló Kis-Benede...
Holdblog  |  2023. március 23. 09:20
A jelenlegi bankválság sokadjára mutatott rá arra, amit már nagyon régóta tudunk: a világ bankrendsz...
Bankmonitor  |  2023. március 23. 06:56
Már elérhető az ESZJA felületén a magánszemélyek 2022-es évi adóbevallási tervezete. Mindazoknak, ak...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?