Female manager selling cryptocurrencies through mobile phone app. Stock market, investment and cryptocurrencies concept

Ezeket a részvényeket veszik most a legtöbben a magyar tőzsdén: mit tudhatnak?

2022. augusztus 14. 15:07

A részvénypiac heti forgalma 43,869 milliárd forint volt, szemben az előző heti 48,564 milliárd forinttal, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött összefoglalójában kiemelte, a héten jelent meg az OTP és a Magyar Telekom második negyedéves gyorsjelentése is, ezzel lezárult a magyarországi blue chip piac aktuális gyorsjelentéseinek sora.

A Magyar Telekom kedden piaczárás után tette közzé a második negyedéves eredményeit, amelyek a vártnál jobban alakultak. A társaság árbevétele éves bázison 10,9 százalékkal, 184,2 milliárd forintra emelkedett a negyedévben, az elemzők 7 százalékot vártak. Az árbevétel növekedését segítette a bővülő előfizetői bázis, a mobil adatbevételek iránti erős kereslet. A jelentés hatására szerdán a Magyar Telekom árfolyama 128,2 millió forintos forgalomban, 2,5 százalékkal, 322 forintra emelkedett.

Csütörtökön jelentett az OTP, a bankcsoport nettó kamatbevétele és az igazított adózás utáni eredménye is körülbelül negyedével emelkedett éves alapon. A számviteli eredmény is pozitív lett az extraprofitadó és az emelkedő kockázati költségek ellenére. Csütörtökön piaczáráskor az OTP árfolyama 1,60 százalékkal, 9520 forintra nőtt.

A bankpapír árfolyamára kedvező hatással volt az is, hogy az HSBC az OTP részvényére vonatkozó 12 hónapos célárát a korábbi 17 715 forintról 18 ezer forintra emelte, továbbra is vételre ajánlva az OTP részvényét.

A hét első felében jelentős aggodalmat okozott a hír, hogy a Barátság kőolajvezetéken megállt a kőolajszállítás. Ezt követően szerda délelőtt a Mol megnyugtatta a piacokat, hogy elhárult a pénzügyi probléma és folytatódnak a kőolajszállítások. Emiatt a Mol árfolyama kedden meredeken, 4,16 százalékkal, 2814 forintra csökkent, majd szerdán korrigálta az esést, 4,76 százalékkal, 2948 forintra erősödött.

  • A héten a legnagyobb mértékben, 4,79 százalékkal az OTP erősödött 33,765 milliárd forintos forgalom mellett, a papír 9358 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,90 százalékkal emelkedett 365,411 millió forintos forgalomban, a részvény pénteken 321 forinton zárt.
  • A Mol árfolyama 0,48 százalékkal esett vissza, 2886 forinton zárta a hetet, forgalma 12,883 milliárd forint volt.
  • A Richter jegyzése a héten 3,34 százalékkal csökkent, a részvény 8100 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 9,534 milliárd forintot.
  • A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3808,63 ponton zárt a héten, ami 7,52 ponttal, 0,20 százalékkal magasabb az előző hetinél.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 1. 21:16
A Media1 vendége volt az ARC kiállítás egyik alapítója és szervezje, aki sok érdekességet említett a...
Bankmonitor  |  2022. október 1. 09:33
Egyre többet hallani arról, hogy a személyi hitelek kamata folyamatosan emelkedik, már drága fedezet...
Holdblog  |  2022. október 1. 06:29
220 milliárd amerikai dollár. Becslések szerint ennyi pénzt költött Katar a téli labdarúgó-világbajn...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?