Budapest, 2021. június 5.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2021. június 5-én. Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni - jelentette ki a kormányfõ. Kiemelte: a feladat felépíteni egy modern, erõs hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. A magyar hadseregnek elrettentõ erõvel kell bírnia - tette hozzá.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Komoly fizetésemelést lengetett be Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér

2021. június 9. 11:28

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, a cél a gazdasági „poszt-covid szindróma legyűrése és a teljes foglalkoztatás. A miniszterelnök a a 200.000 forintos minimálbért is belengette.

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, nagy mértékű GDP növekedésre számít. A gazdaságban szerinte el kell kerülni a „poszt-covid szindrómát”. A cél a teljes foglalkoztatás. A moratóriumból nem lehet egy lépésben kiugrani. Idő kell megegyezni a bankokkal és óvatos kivezetési  terv kell. Ezzel indokolta annak meghosszabbítását.

A költségvetési egyensúlyhoz való visszatéréshez a forgatókönyv úgy néz ki. Hogy idén 7,5, 22-ben 5,9 százalékra viszik le a költségvetési hiányt. A 3 százalékra való visszamenést egy lépésben nem tartja reálisnak - mondta el a miniszterelnök.

A válságkezelési programok kifutása két olyan hatás a kis- és középvállalkozások számára, amit ellensúlyozni kell. Ezért olcsó, támogatott, fél százaléknál nem magasabb kamatú hiteleket kell nekik biztosítani. Erre nagyon jelentős költségvetési forrásokat különítenek el. Ezt a kamarával és a Szécshenyi kártya rendszerrel együttműködve fogják megvalósítani. A minimálbér kérdésében a miniszterelnök arról beszélt:

A horizontunkon a 200 000 forintos minimálbérnek kell lennie.

"Ugyanakkor, ha ezt rázúdítjuk a KKV-kre, szerinte tömegesen fognak csődbe menni" - tette hozzá. Ezért az ilyen vállalkozásokat terhelő adókat csökkenteni kell, ezzel kell majd elérni a kívánt célt egy vagy két lépésben. Erről még tárgyalások folynak. Bizonyos minimálbér emelés vállalása esetén tehát csökkentenék a kis- és középvállalkozások terheit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a dolgozó emberek a száma jelenleg 4,5 millió felett van, ami 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 azonos időszakában volt. Ebben az évben pedig nemcsak ezt a visszaesést tervezik pótolni, hanem még egyszer ötvenezer munkahelyet szeretnének létrehozni. A cél, hogy több munkahelyet hozzanak létre, mint amennyit tönkretett a járvány.

A miniszterelnök beszélt a G7-ek  által nemrég jóváhagyott globális 15 százalékos mértékű minimális adó tervéről is. A kormányfő szerint nem helyes, ha egy nemzetközi szervezet mondja meg, hogy milyen legyen vagy ne legyen a magyar vállalati adókedvezmény.

(Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 17:38
A negyvenes éveiben lévő kameramant többek között két gyermeke is gyászolja.
Holdblog  |  2022. június 28. 17:08
Előző két videómban arról volt szó, hogy eresztenek le a hitek, pukkannak ki a buborékok, zuhan...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?