23 °C Budapest
Budapest, 2021. június 5.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2021. június 5-én. Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni - jelentette ki a kormányfõ. Kiemelte: a feladat felépíteni egy modern, erõs hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. A magyar hadseregnek elrettentõ erõvel kell bírnia - tette hozzá.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Komoly fizetésemelést lengetett be Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér

2021. június 9. 11:28

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, a cél a gazdasági „poszt-covid szindróma legyűrése és a teljes foglalkoztatás. A miniszterelnök a a 200.000 forintos minimálbért is belengette.

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, nagy mértékű GDP növekedésre számít. A gazdaságban szerinte el kell kerülni a „poszt-covid szindrómát”. A cél a teljes foglalkoztatás. A moratóriumból nem lehet egy lépésben kiugrani. Idő kell megegyezni a bankokkal és óvatos kivezetési  terv kell. Ezzel indokolta annak meghosszabbítását.

A költségvetési egyensúlyhoz való visszatéréshez a forgatókönyv úgy néz ki. Hogy idén 7,5, 22-ben 5,9 százalékra viszik le a költségvetési hiányt. A 3 százalékra való visszamenést egy lépésben nem tartja reálisnak - mondta el a miniszterelnök.

A válságkezelési programok kifutása két olyan hatás a kis- és középvállalkozások számára, amit ellensúlyozni kell. Ezért olcsó, támogatott, fél százaléknál nem magasabb kamatú hiteleket kell nekik biztosítani. Erre nagyon jelentős költségvetési forrásokat különítenek el. Ezt a kamarával és a Szécshenyi kártya rendszerrel együttműködve fogják megvalósítani. A minimálbér kérdésében a miniszterelnök arról beszélt:

A horizontunkon a 200 000 forintos minimálbérnek kell lennie.

"Ugyanakkor, ha ezt rázúdítjuk a KKV-kre, szerinte tömegesen fognak csődbe menni" - tette hozzá. Ezért az ilyen vállalkozásokat terhelő adókat csökkenteni kell, ezzel kell majd elérni a kívánt célt egy vagy két lépésben. Erről még tárgyalások folynak. Bizonyos minimálbér emelés vállalása esetén tehát csökkentenék a kis- és középvállalkozások terheit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a dolgozó emberek a száma jelenleg 4,5 millió felett van, ami 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 azonos időszakában volt. Ebben az évben pedig nemcsak ezt a visszaesést tervezik pótolni, hanem még egyszer ötvenezer munkahelyet szeretnének létrehozni. A cél, hogy több munkahelyet hozzanak létre, mint amennyit tönkretett a járvány.

A miniszterelnök beszélt a G7-ek  által nemrég jóváhagyott globális 15 százalékos mértékű minimális adó tervéről is. A kormányfő szerint nem helyes, ha egy nemzetközi szervezet mondja meg, hogy milyen legyen vagy ne legyen a magyar vállalati adókedvezmény.

(Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?