4 °C Budapest
Budapest, 2021. június 5.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2021. június 5-én. Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni - jelentette ki a kormányfõ. Kiemelte: a feladat felépíteni egy modern, erõs hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. A magyar hadseregnek elrettentõ erõvel kell bírnia - tette hozzá.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Komoly fizetésemelést lengetett be Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér

2021. június 9. 11:28

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, a cél a gazdasági „poszt-covid szindróma legyűrése és a teljes foglalkoztatás. A miniszterelnök a a 200.000 forintos minimálbért is belengette.

Orbán Viktor a Világgazdaság konferenciáján arról beszélt, nagy mértékű GDP növekedésre számít. A gazdaságban szerinte el kell kerülni a „poszt-covid szindrómát”. A cél a teljes foglalkoztatás. A moratóriumból nem lehet egy lépésben kiugrani. Idő kell megegyezni a bankokkal és óvatos kivezetési  terv kell. Ezzel indokolta annak meghosszabbítását.

A költségvetési egyensúlyhoz való visszatéréshez a forgatókönyv úgy néz ki. Hogy idén 7,5, 22-ben 5,9 százalékra viszik le a költségvetési hiányt. A 3 százalékra való visszamenést egy lépésben nem tartja reálisnak - mondta el a miniszterelnök.

A válságkezelési programok kifutása két olyan hatás a kis- és középvállalkozások számára, amit ellensúlyozni kell. Ezért olcsó, támogatott, fél százaléknál nem magasabb kamatú hiteleket kell nekik biztosítani. Erre nagyon jelentős költségvetési forrásokat különítenek el. Ezt a kamarával és a Szécshenyi kártya rendszerrel együttműködve fogják megvalósítani. A minimálbér kérdésében a miniszterelnök arról beszélt:

A horizontunkon a 200 000 forintos minimálbérnek kell lennie.

"Ugyanakkor, ha ezt rázúdítjuk a KKV-kre, szerinte tömegesen fognak csődbe menni" - tette hozzá. Ezért az ilyen vállalkozásokat terhelő adókat csökkenteni kell, ezzel kell majd elérni a kívánt célt egy vagy két lépésben. Erről még tárgyalások folynak. Bizonyos minimálbér emelés vállalása esetén tehát csökkentenék a kis- és középvállalkozások terheit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a dolgozó emberek a száma jelenleg 4,5 millió felett van, ami 50 ezerrel kevesebb, mint 2019 azonos időszakában volt. Ebben az évben pedig nemcsak ezt a visszaesést tervezik pótolni, hanem még egyszer ötvenezer munkahelyet szeretnének létrehozni. A cél, hogy több munkahelyet hozzanak létre, mint amennyit tönkretett a járvány.

A miniszterelnök beszélt a G7-ek  által nemrég jóváhagyott globális 15 százalékos mértékű minimális adó tervéről is. A kormányfő szerint nem helyes, ha egy nemzetközi szervezet mondja meg, hogy milyen legyen vagy ne legyen a magyar vállalati adókedvezmény.

(Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem