8 °C Budapest

Erősödik a forint: 292 alatt az euró

Pénzcentrum
2013. június 4. 11:39

Jókora erősödést produkált a forint tegnap több tényező együttes hatására és mivel a nemzetközi befektetői hangulat is is kedvező, így folytatódott a forint erősödési hulláma. Az euró jegyzései 292 alá buktak délelőtt, noha tegnap reggel még 297 körül is járt a kurzus.

Az amerikai részvénypiacok tegnap esti intenzív emelkedése, illetve az, hogy a japán részvénypiacon ma hajnalban megszakadt a zuhanási sorozat, összességében javította a kockázati étvágyat a világban. Ennek egyik jeleként a japán jen újra esik a főbb devizákkal szemben, a dollár általános erősödési folyamata pedig nem indult újra. Ez a környezet segít abban, hogy az elmúlt napokban jelentős eladói nyomás alá került régiós devizák újra erőre kapjanak. Emiatt erősödik tovább a forint, a zltoy, a líra és a rand is. A forint az euróval szemben a reggeli 293 körüli hullámzás után délelőtt erősödni kezdett és mostanra kissé a 292-es szint alá süllyedt. A dollár kurzusa 223-nál, a svájci franké 235-nél jár.

 

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

EZT OLVASTAD MÁR?