16 °C Budapest

Hullámzik a forint: még 295 felett az euró

Pénzcentrum
2013. május 31. 14:04

A feltörekvő piaci devizák közül többnél látott tegnapi eladói nyomás ma délelőtt folytatódott, így a stabil kezdés után a forint is tovább esett. Az euró jegyzései 297 körülig emelkedtek, ami háromhetes forintmélypontnak számít. Innen délben határozott erősödés indult. Tegnaphoz hasonlóan ma is eladói nyomás mutatkozik a magyar kötvénypiacon (is), ami továbbra is az amerikai jegybank ősz körültől árazott lépésével, a "pénznyomda" lassításával függ leginkább össze. Ma több lényeges makroadat érkezik mind itthonról, mind külföldről és ezek mellett a hónap utolsó napja miatt a befektetői pozíciózárások, átrendezések is mozgathatják a piacokat.

Az utóbbi órákban hullámszerű forinterősödés mutakozik: az euró jegyzései 296,5 körülről 1 egységgel estek. Mostantól a figyelem arra irányul, hogy a délutáni makroadatok ismeretében az amerikai szereplők hogyan reagálnak a forint, illetve más feltörekvő piaci devizák piacán.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?