31 °C Budapest
child of 18 months flooring in bright childrens center, kindergarten, sensory perception, developing sensory activities in montessori and earlier development of children,

Elképesztő dolog történik éppen a magyar egészségügyben: erre azért kevesen számítottak

2024. június 21. 09:43

A Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke rávilágított, hogy minden hetedik gyermek mentális problémákkal küzd. Az új központ ezen a tendencián fog javítani.

„Minden hetedik gyermek mentális problémákkal küzd, és ennek súlyos következményei lehetnek” – mondta Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke a Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán. A Népszava hozzátette, Pászthy arról is beszélt, hogy Magyarországon az állami kórházak helyzete katasztrofális, egyes kezelésekre pedig akár éveket kell várni.

Az új központ kognitív terápiára épülő gyermekpszichiátriai foglalkozásokat nyújt 8-18 éves szorongó, kényszerbeteg vagy ADHD-s gyermekek számára az ország bármely pontjáról. Nyolcfős csoportokkal dolgoznak, a tréningek egyhetes intenzív vagy kéthetes ambuláns foglalkozások. Németh Laura klinikai szakpszichológus a lap kérdésére azt mondta, jelenleg a legkorábbi időpont az első állapotfelmérő beszélgetésre két hónap múlva lehetséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem