31 °C Budapest
Drug image pill medicine allergy sick ill pharmacy

Szülők, figyelem! Súlyos allergiát előzhet meg ez a kedvelt étel: jó, ha adsz belőle a gyereknek

2024. június 18. 19:44

Egy friss kutatás szerint a csecsemőkortól ötéves korig tartó rendszeres földimogyoró-fogyasztás 71 százalékkal csökkenti a serdülőkorra kialakuló mogyoróallergia esélyét, ami hosszú távú toleranciát eredményez még a fogyasztás befejezése után is.

Egy újonnan publikált tanulmány, amely a 'NEJM Evidence' című folyóiratban jelent meg, kimutatta, hogy azon gyermekek, akik csecsemőkortól kezdve rendszeresen fogyasztottak földimogyorót ötéves korig, 71%-kal alacsonyabb valószínűséggel lesznek hajlamosak serdülőkorukban a mogyoróallergiára – derül ki az euronews cikkéből

Ez a tanulmány egy korábbi vizsgálatot bővített ki, amely során a résztvevőket két csoportra osztották: az egyik csoport rendszeresen fogyasztott földimogyorót csecsemőkortól ötéves korig, míg a másik csoport kerülte azt. Az eredeti vizsgálat megállapította, hogy a korai bevezetés 81%-kal csökkenti a mogyoróallergia kockázatát azoknál a gyerekeknél, akik magas rizikójúak voltak erre az allergiára.

A kutatók ezután tovább követték a résztvevőket hatéves kortól tizenkét éves korig vagy annál idősebb korukig. Az eredmények szerint a korán és rendszeresen földimogyorót fogyasztó gyerekek 71%-kal kevesebb eséllyel fejlesztettek ki allergiát serdülőkorban, mint azok, akik kerültek ezt az ételt.

Gideon Lack professzor, a vizsgálat vezetője és a londoni King's College gyermekallergia szakértője hangsúlyozta, hogy korábban sok szülő tartott attól, hogy korai életkorban bevezesse gyermeke étrendjébe a földimogyorót. Azonban az új bizonyítékok világosan mutatják, hogy ez hosszú távon toleranciát alakít ki és védelmet nyújt az allergia ellen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A földimogyoró-allergia súlyos egészségügyi problémát jelenthet Európában is, ahol előfordulása körülbelül 1,5%. Amena Warner, az Allergy UK klinikai szolgáltatások vezetője szerint ezek az eredmények reményt adnak arra nézve, hogy csökkenthető lesz ezen allergia előfordulása.

George Du Toit társ-vezető kutató elmondása szerint már négy hónapos kortól lehetőség van a földimogyoró bevezetésére olyan formában, ami megfelel a csecsemő fejlődési állapotának. A tanulmány finanszírozásában részt vett az amerikai Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) is. Jeanne Marrazzo igazgatója kiemelte: ezek az eredmények megerősítik azt az elképzelést, hogy helyes táplálkozási irányelvek mellett már csecsemőkorban elkezdett földimogyoró-fogyasztás tartós védelmet nyújthat ezen allergia ellen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm