17 °C Budapest
Súlyos szívbetegségéről vallott a magyar színészlegenda: már a kórházból sem engedték haza

Súlyos szívbetegségéről vallott a magyar színészlegenda: már a kórházból sem engedték haza

2023. október 30. 08:31

Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész fáradékonyságra panaszkodva ment be egy fővárosi kórházba, ahonnan már ki sem engedték. Kiderült, szívritmuszavarral küzd, így műtét várhat rá, ha szervezete nem reagál jól a jelenlegi kezelésre.

Nem kockáztattam, hiszen éreztem, hogy valami nem stimmel. Napok óta fáradékony voltam, teniszezés közben pedig egyszer csak azt vettem észre, hogy nem mozdulok a labdáért. Nem is halogattam sokáig a dolgot, bementem a kórházba, ahonnan már nem is engedtek haza

– nyilatkozta a Blikknek a 76 éves Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akit jelenleg a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezel Merkely Béla klinikaigazgató. A lap cikke szerint a művészt egyelőre nem műtötték meg, és csak jó néhány nap múlva derül ki, hogy hogyan reagál a gyógyszerekre, amit jelenleg kap.

Vérhígító és értágító gyógyszereket kapok, de a professzor szerint még egy hét kell ahhoz, hogy kiderüljön, miként reagálok a kezelésre. Imádkozom, hogy elkerüljem a műtétet, mert a másik megoldás, amit Merkely doktor úr javasolt, mégiscsak kevésbé drasztikus beavatkozás. Ha jól reagál a szervezetem a gyógyszerekre, egy úgynevezett kiütéssel helyre lehet állítani a szívritmuszavaromat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy defibrillátorral kiütik a szívem, ami szintén nem hangzik túl jól, de még mindig kevésbé félelmetes eljárás, mint a műtét

– tette hozzá Lukács Sándor, akinek eddig sosem volt gondja a szívével, de tisztában van vele, hogy a lehető legjobb kezekben van. Azt egyelőre nem etudta megmondani, hogy mikor térhet vissza a színpadra, ahol több szerep és egy Páger Antal-díj is várja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Laikusként most azt mondanám, egy hónap legalább kell, mire visszatérhetek a színpadra, de nem akarok Merkely professzor úr nélkül találgatni. Rettentően sajnálom, hogy le kell mondanom néhány előadást, de az élet néha közbeszól, és most az a legfontosabb, hogy talpra álljak és egészségesen hagyhassam el a kórházat

– közölte a lábadozó színművész.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm