21 °C Budapest
Doctor during consultation held in his hand and shows patient laboratory tube with blood. Counseling of transfusion, blood and hematologic diseases and pathology like anemias, cell cancer, hemophilia

Megszólalt Kunetz Zsombor: országos szinten korlátozzák a betegek laborvizsgálatait

2023. július 10. 20:16

 Dr. Kunetz Zsombor a napokban több helyen is kifejtette, hogy a laborok véleménye szerint azért túlterheltek, mert tavasz óta a háziorvosok finanszírozása részben attól is függ, hogy hány vizsgálatra küldik el a pácienseket.

Pest megyei, azon belül is pilisvörösvári, illetve solymári háziorvosok az RTL Híradó információi szerint levelet kaptak a laborszolgáltatótól, amelyben egyebek mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy egy vizsgálat során maximum 15 elemet vizsgálhatnak meg. Ezen felül pedig a soron kívüli vizsgálatokat mindenképpen indokolni fel.

Azonban a levél alapján országos problémáról lehet szó, aminek az oka Kunetz Zsombor szerint, hogy jelenleg jóval több laborvizsgálatot kérnek a háziorvosok, mint amennyit az állam kifizet a laboroknak.

El kell küldeniük olyanra is, amire eddig nem küldték vagy nem ilyen gyakorisággal. Ha ezt megteszik, akkor ugye a másik oldalon a labor, a laborszolgáltatás oldalán ott lesz egy plusz beérkező igény, amivel nem tudtak mit kezdeni

– mondta Kunetz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azonban az RTL által megkérdezett háziorvosok nem kaptak ilyen leveket. Fodor Ferenc, aki Budapesten praktizál elmondta, hogy ez azért nem lehetséges, mert a több beutaló sem garancia arra, hogy ugyanannyi pénzt kapjon egy rendelő, mint korábban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem