7 °C Budapest
Coronavirus Covid-19 virus sars ill sick pandemic

Fontos számokat közöltek a koronavírusról: így áll most a betegség terjedése Magyarországon

MTI
2023. május 24. 12:30

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 390, közülük 6 210 852-en a második, 3 905 398-an a harmadik, 425 861-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a múlt héten 225 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 716-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt három beteg, így az elhunytak száma 48 868-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 151 299, az aktív fertőzöttek száma pedig 2549-re csökkent. Jelenleg 165 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen - írták.

Hozzátették: Magyarországon a járvány hosszú ideje mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem