14 °C Budapest
school

Titokzatos kór: több száz gyermek betegedett meg két vidéki iskolában

2023. február 4. 10:39

Meg nem erősített információink szerint a két kecskeméti intézményben, az Arany János és a Lánchíd Utcai általános iskolákban összesen közel félezer gyermek betegedett meg - írja a hiros.hu.

Kecskeméti Tankerületi Központot  is megerősítette a hírt, miszerint a megbetegedések száma hétfőtől két intézményben drasztikusan megugrott. Bár arra nem adtak választ, hogy pontosan hány gyermek érintett az ügyben, azt közölte a tankerület, hogy „az intézmények vezetői az eljárásrendnek megfelelően értesítették az iskolai védőnőt és az iskolaorvost.

A hiányzók magas létszáma miatt a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya megkezdte az ügy kivizsgálását, ami jelenleg is tart. Hogy milyen betegségről van szó, azt egyelőre nem lehet tudni. Mint írták, jelenleg folyamatban vannak a vizsgálatok, felső légúti megbetegedés és bélrendszeri jellegű fertőzés is valószínűsíthető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?