General practitioner vaccinating old senior patient in private clinic with copy space. Doctor giving injection to senior woman at hospital. Nurse holding syringe and using cotton before make Covid-19 or coronavirus vaccine. flu

Itt vannak az új rémálomvariáns tünetei: Magyarországon is jöhet a következő hullám?

2023. január 5. 09:22

Szinte naponta hallunk arról, hogy újabb brutális fertőzéshullámot indított el a Covid új változata a Kínában, ráadásul már több európai országban is megjelent ez a variáns – írja a Portfolio.

A koronavírus legújabb variánsa, a BF.7 elsősorban felső légúti fertőzést okoz, vagyis a betegség a mellkas magasabb részein és a torok közelében okoz tüneteket. A leggyakoribb tünetek a betegeknél a láz, a torokfájás, az orrfolyás és a köhögés. Ezen kívül emésztési problémákat, például hányást és hasmenést is tapasztaltak egyes betegek. Az orvosok azt tanácsolják, hogy a tünetek esetén azonnal forduljunk szakemberhez, mivel a gyógyszeres kezelés és a betegek elkülönítése segíthet a fertőzések megfékezésében.

A betegség lefolyása a BF.7 esetében nem súlyosabb a jelek szerint, az igazi aggodalmat az okozza, hogy a fertőzés rengeteg embert megfertőzhet, mivel a terjedés gyorsabbnak tűnik. A gyógyulási arány magas, de a halálozások abszolút számban szintén magasak lehetnek, ha a terjedés nagyobb mértékű, mint a korábbi változatoké.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18