13 °C Budapest
A picture of a beautiful blue and black frog

Veszélyes állat szabadult el Budapesten: érdemes figyelni, káros lehet a mérge

2022. augusztus 25. 12:32

Egy hobbiállattartó otthonából lógott meg Budapesten egy nyílméreg béka. Az állatot egyelőre nem sikerült befogni, és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője szerint a párás, nyirkos idő egy ideig még kedvez az állatnak, de idővel elpusztulhat a szabadban, ha nem találják meg.

Dél-Amerikában honos, élénk színű, nyílméreg béka lógott meg Budapesten, az állatot egyelőre nem sikerült befogni. Utoljára egy komposztáló környékén látták az állatot, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvívője szerint a komposztáló kedvező lehet az állatnak.

Az RTL Reggelinek a szóvívő elmondta, hogy ezek a békák nem veszélyesek, amikor ilyen körülmények között tartják őket, hiszen nem tudja azt enni, amit a természetes élőhelyén enne, ezáltal nem is annyira mérgező. Muslinca méretű rovarokat esznek, a bőrükben van a méreganyaguk.

Emberre jelenthet ugyan veszélyt, de kevésbé jellemző, hiszen a mérget, amit előállít, azt a természetes táplálékával állítja elő. Európában nem ezzel etetik őket, így akiket hobbiból tartanak, ők nem mérgezőek olyan mértékben

- tette hozzá a szóvívő, aki azt is elmondta, hogy még egy darabig túlélhet kint a béka, azonban nem sokáig, a telet nem vészelné át a szabadban, így nem kell attól félni, hogy elszaporodna.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Apró állatról van szó, többségüket egy 50 forintos érmére rá lehet ültetni, a terráriumban pedig előfordulnak balesetek, nem zárjuk le jól a tetejét, megszökhet az állat

-emelte ki Hanga Zoltán. Mint mondta, a nyílméreg béka népszerű a hobbi állattartók körében. Hozzátette, amennyiben találkozunk az állattal, inkább ne fogjuk meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?