25 °C Budapest
Attractive woman with healthy skin applying sunscreen to shoulder. Woman applying sunscreen creme on tanned shoulder. Skincare. Body Sun protection suncream.

Mindenkit fenyeget a halálos betegség nyáron: életmentő, ha hamar észreveszik

2022. július 29. 15:33

Valószínűleg a legtöbbek számára már unalomig ismételt gondolat, hogy a nyári kánikula és a napsütés beköszöntével még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az UV védelemre, mint az év többi részében. A fényvédő használata és a napozás 10-15 óra közötti kerülése azonban nem elég, fokozott figyelmet érdemelnek a bőrvizsgálatok is. Úgy tűnik, az évek múlásával erre egyre többen jönnek rá, ugyanis 2022 első felében már 42 százalékkal többet költöttek a magyarok bőrgyógyászati vizsgálatokra, mint egy évvel korábban.

A statisztikákból arra következtethetünk, hogy a magyarok számára egyre fontosabb az egészségi állapotuk rendszeres ellenőrzése. Az idei év első félévében a pénztári tagok közel 42 százalékkal többet fordítottak bőrvizsgálatra, mint 2021 azonos időszakában. A bőrgyógyászati szűrésekre költött összeg 2022. január és júliusa között meghaladta a 6 millió forintot, ami majdnem 2 millió forinttal több ráfordítást jelent tavalyhoz képest. A rendszeres bőrvizsgálatok mellett az ápolási termékek – amelyek magukba foglalják a baba naptejeket – is egyre kelendőbbek, ugyancsak 20 százalékkal emelkedett az ilyen jellegű árucikkekre fordított összeg egy év alatt, írja közleményében az OTP Eg5észségpénztár.

”Pozitív folyamat, hogy egyre többen fordítanak egészségügyi megtakarításaikból olyan prevenciós célokra, mint a rendszeres bőrvizsgálatok, vagy éppen a napvédő termékek”  – nyilatkozta Kovács Tamás Attila ügyvezető igazgató. „Ugyanakkor látjuk, hogy ezen a téren is bőven van még lehetőség a fejlődésre, a tudatosság növelésére. Ezért arra bártorítjuk valamennyi pénztártagunkat, hogy akár az okostelefon alkalmazásunkon, akár online felületeinken keresztül tájékozódjanak a lehetőségeikről” – tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?