21 °C Budapest
COVID-19 virus SARS-COV-2 OMICRON strain, covid-19 South African variant B.1.1.529 omicron  3d rendering

Visszahozná a maszkviselést a WHO: gyorsan terjed Európában az omikron, cselekedni kell

2022. július 20. 09:45

A maszkviselés visszaállítását és az oltási programok felgyorsítását javasolta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója. Az omikron alvariánsa, a BA.5 gyors terjedése miatt lenne szükség az intézkedésekre, hogy ősszel és télen ne terhelődjenek túl az egészségügyi rendszerek.

A szakember a Reutersnek elmondta, hogy mivel a társadalom nem áll készen a lezárásokra, érdemes lenne a maszkviselést visszahozni és oltani. Hans Kluge rámutatott: a halálozási mutatók már közelében sem járnak a tömegesek oltásokat megelőző második és harmadik hullám számainak, viszont még így is háromezer európai hal meg hetente a Covid miatt.

Közel 3 millió új koronavírusos esetet jelentettek a múlt héten Európában, mely csaknem fele a világon regisztrált eseteknek. Friss adatok szerint az Európai Unióban átlagosan a lakosok 73 százaléka számít védettnek a kapott oltások száma alapján, a magyarok körében 63 százalék ez az arány.

Kluge szerint bár 2,5 évvel a pandémia kezdete után az országoknak számos gazdasági válság nehezíti most az életét, viszont továbbra is szükség van forrásokra az egészségügy számára. A vírus nem "visszatért", hanem valójában sosem tűnt el. Terjed, mutálódik és még mindig sok életet követel a szakemben szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?