13 °C Budapest
Pregnant woman with face mask standing in front of window.

Friss tanulmány a terhes nők covid-oltásáról: ilyen hatással van a csecsemőkre a vakcina

2022. február 20. 13:13

Az amerikai járványügyi hatóság, a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint azok az anyák, akik a terhesség alatt beoltatják magukat Covid-19 ellen, jó eséllyel megvédik gyermekeiket a vírus miatti kórházi kezeléstől.

A CDC megállapította, hogy a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemők 61 százalékkal kisebb valószínűséggel kerültek kórházba a koronavírus miatt, ha anyjuk a terhesség alatt megkapta a Pfizer vagy a Moderna vakcináját, számolt be a tanulmányról a CNBC. Korábbi kutatások megállapították, hogy az anyák koronavírus-vakcinából származó antitestjei a méhlepényen keresztül átjutnak a fejlődő magzatba.

Az anyai oltás a terhesség későbbi szakaszában, 21 héttel és 14 nappal a szülés előtt még magasabb, 80 százalékos védettséget jelentett a csecsemő számára a koronavírus miatti kórházi kezeléssel szemben. Dr. Dana Meaney-Delman, a CDC csecsemőkori eredményekkel foglalkozó részlegének vezetője szerint a tanulmány azt sugallja, hogy az anyáról a fejlődő magzatra átadott antitestek védik az újszülöttet a Covid ellen.

Sajnos a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemők oltása jelenleg nincs a láthatáron, ami rávilágít arra, hogy miért olyan fontos a terhesség alatti oltás ezeknek a fiatal csecsemőknek

- mondta Meaney-Delman újságíróknak egy keddi konferenciahívás során. A CDC javaslata szerint aki terhes, vagy tervezi a terhességet, esetleg szoptat, ők oltassák be magukat Covid ellen, ugyanis szerintük jelenleg, vagy a nemrégiben terhes személyeknél nagyobb a koronavírus okozta súlyos megbetegedés kockázata.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?