19 °C Budapest
Müller Cecília

Fontos bejelentést tett Müller Cecília: ezt kell tudnia annak, aki átesett a koronavírus-fertőzésen

2022. január 19. 20:12

Az országos tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy már Magyarországon is egyértelműen az omikron variáns vált dominánssá. A megbetegedések 87 százalékát okozza az omikron, 13 százalékát a delta. Müller Cecília elmondta: az omikron fertőzőképessége rendkívüli mértékű, az oltottakat is képes megfertőzni, ám a betegség lefolyásának a súlyosságát jelentősen enyhítik a védőoltások.

"Az biztos, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben" - hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos. Elmondása szerint minden védőoltás felvétele növeli a szervezet immunválaszát, tehát minál több oltást kapott valaki, annál védettebb. 12 éves kor felett is mindenkinek javasolják a harmadik oltás felvételét, ha már eltelt 4 hónap a második beadása óta.

Meg kell erősítenünk azt is, hogy akik átestek betegségen, nyilvánvalóan egy immunreakció kialakul a szervezetükben, valamilyen fokú védettség, ami jellemzően rövid ideig tart és nem elégséges. Tehát aki oltatlan, átesett a betegségen, az ő számukra is a védelmet a védőoltásoknak a felvétele jelenti

- mondta el Müller Cecília az alábbi videóban:

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?