18 °C Budapest
COVID-19 virus SARS-COV-2 OMICRON strain, covid-19 South African variant B.1.1.529 omicron  3d rendering

Fontos bejelentést tett az omikronról Kásler Miklós: hamar felfuthat az ötödik hullám

2021. december 22. 13:04

Bár egyre többet tudunk az omikon variánsról, messze nem tudunk eleget - mondta Kásler Miklós a Facebook-oldalára feltöltött Életközelben című műsor legújabb adásában.

Az emberi erőforrások minisztere leszögezte: az omikron lényegesen gyorsabban terjed, mint a delta mutáció, és a duplázódása másféltől három napig tart. A 5-11 éves gyerekek oltásával kapcsolatban leszögezte, hogy a gyerekeket minden veszély nélkül lehet oltani.

Hangsúlyozta továbbá, hogy nem véletlenül vannak jelentős korlátozások Európában és a kontinensen kívül is: tekintettel arra, hogy az omikron másfél-három napon belül megduplázza a fertőzöttek számát, rendkívül fontos, hogy távolságtartással, maszkviseléssel, csoportosulások elkerülésével a fertőzés lehetőségét csökkentsük. De a legfontosabb az oltakozás, tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?