35 °C Budapest
Healthcare professional in protective mask pointing at laptop. Senior doctor is assisting female nurse in corridor during COVID-19 pandemic. They are in hospital during state of emergency.

Friss kutatás: ők úszhatják meg tünetmentesen a COVID-ot, de nem dőlhetnek hátra

2021. december 16. 14:02

Kiderült, hogy kiknél lehet a leggyakoribb a tünetmentes koronavírus- fertőzés, hozzávetőlegesen 40 százalék a teszttel megerősített koronavírus-fertőzését tünetek nélkül átvészelők aránya.

A megvizsgált mintegy 29 millió ember adatai alapján a vizsgált teljes populáció körében a tünetmentes megbetegedések arány 0,25 százalék, azonban ha a teszttel megerősített fertőzésen átesők számát nézzük, akkor 40,5 százalék a tünetek nélkül jelentkező megbetegedések aránya a MedicalXpress cikke szerint.

Az ilyen típusú megbetegedés jellemzőbb a terhes nők, a légi vagy körutazáson részt vevők, valamint az ápolási otthonok lakói és személyzete körében. A legnagyobb arányban az állapotos nők lehetnek tünetmentesen betegek esetükben  54,11 százalék ennek az előfordulása, őket követik az utazók 52,91 százalékkal, majd az ápolási otthonok lakói és személyzete következnek 47,53 százalékkal.

A tünetmentes fertőzések magas aránya rávilágít azok lehetséges átviteli kockázatára a közösségekben. A tünetmentes fertőzés szűrése szükséges, különösen azokban az országokban és régiókban, amelyek sikeresen megfékezték a SARS-CoV-2-t.

- írták a szerzők. Mint azt egy januári kutatás megállapította, a koronavírusos megbetegedések mintegy feléért a tünetmentes emberektől származó átadások a felelősek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?