0 °C Budapest
Budapest, 2021. július 16.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: fontosak a pedagógusok, de a gyerekek egészsége fontosabb

2021. december 3. 07:55

Orbán Viktor az oltási akcióhetek sikeréről is beszélt ma reggel a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A műsorban elhangzott:az elmúlt két hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer volt harmadik emlékeztető és 125 ezer első oltás.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, 2 millió 600 harmadik oltást adtak be, ez a lakosság 27 százaléka. A harmadik oltást követően ismét 90%-ra emelkedhet a védettség. Ezért újabb akciót fognak indítani annak érdekében, hogy még többen vegyék fel az oltást: a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen, akinek lejárt a védettségi ideje. "Minden településen oltási akciónapokat szervezünk, azt várjuk, az oltások száma rakétasebességgel fog nőni" - mondta el.

Fontosak persze a pedagógusaink, de a gyerekek fontosabbak

- mondta el a miniszterelnök a pedagógusok oltása kapcsán. Orbán Viktor szerint jogos elvárás a gyerekek egészsége érdekében, hogy a tanárok felvegyék az oltást. "A pedagógushiány nem kellemes dolog, de ha gyerekeink nagy számban betegszenek meg, az még nagyobb baj" - mondta el a miniszterelnök.

Az omikron variánsról a miniszterelnök azt mondta, most úgy tűnik, az első 1-2 nap ijedtsége nagyobb volt, mint indokolt lett volna. Még vizsgálják, hogyan viselkedik az új variáns, viszont jobb az óvatosság.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?