30 °C Budapest
Budapest, 2021. július 16.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: fontosak a pedagógusok, de a gyerekek egészsége fontosabb

2021. december 3. 07:55

Orbán Viktor az oltási akcióhetek sikeréről is beszélt ma reggel a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A műsorban elhangzott:az elmúlt két hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer volt harmadik emlékeztető és 125 ezer első oltás.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, 2 millió 600 harmadik oltást adtak be, ez a lakosság 27 százaléka. A harmadik oltást követően ismét 90%-ra emelkedhet a védettség. Ezért újabb akciót fognak indítani annak érdekében, hogy még többen vegyék fel az oltást: a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen, akinek lejárt a védettségi ideje. "Minden településen oltási akciónapokat szervezünk, azt várjuk, az oltások száma rakétasebességgel fog nőni" - mondta el.

Fontosak persze a pedagógusaink, de a gyerekek fontosabbak

- mondta el a miniszterelnök a pedagógusok oltása kapcsán. Orbán Viktor szerint jogos elvárás a gyerekek egészsége érdekében, hogy a tanárok felvegyék az oltást. "A pedagógushiány nem kellemes dolog, de ha gyerekeink nagy számban betegszenek meg, az még nagyobb baj" - mondta el a miniszterelnök.

Az omikron variánsról a miniszterelnök azt mondta, most úgy tűnik, az első 1-2 nap ijedtsége nagyobb volt, mint indokolt lett volna. Még vizsgálják, hogyan viselkedik az új variáns, viszont jobb az óvatosság.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm