Budapest, 2021. július 16.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: fontosak a pedagógusok, de a gyerekek egészsége fontosabb

2021. december 3. 07:55

Orbán Viktor az oltási akcióhetek sikeréről is beszélt ma reggel a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A műsorban elhangzott:az elmúlt két hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer volt harmadik emlékeztető és 125 ezer első oltás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, 2 millió 600 harmadik oltást adtak be, ez a lakosság 27 százaléka. A harmadik oltást követően ismét 90%-ra emelkedhet a védettség. Ezért újabb akciót fognak indítani annak érdekében, hogy még többen vegyék fel az oltást: a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen, akinek lejárt a védettségi ideje. "Minden településen oltási akciónapokat szervezünk, azt várjuk, az oltások száma rakétasebességgel fog nőni" - mondta el.

Fontosak persze a pedagógusaink, de a gyerekek fontosabbak

- mondta el a miniszterelnök a pedagógusok oltása kapcsán. Orbán Viktor szerint jogos elvárás a gyerekek egészsége érdekében, hogy a tanárok felvegyék az oltást. "A pedagógushiány nem kellemes dolog, de ha gyerekeink nagy számban betegszenek meg, az még nagyobb baj" - mondta el a miniszterelnök.

Az omikron variánsról a miniszterelnök azt mondta, most úgy tűnik, az első 1-2 nap ijedtsége nagyobb volt, mint indokolt lett volna. Még vizsgálják, hogyan viselkedik az új variáns, viszont jobb az óvatosság.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 24. hétfő
Timót
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?