0 °C Budapest
Digital generated image of macro view of the corona virus from the 2020.

Már a szomszédban is felbukkant az új szupermutáns: Jakab Ferenc szerint mi sem maradunk ki

2021. november 29. 09:31

Megerősítették a koronavírus omikron variánsának jelenlétét Ausztriában. Vasárnap este Jakab Ferenc virológus arról beszélt: 100 százalék, hogy Magyarországon is megjelenik majd. Hozzátette, ha időben lépünk, elkerülhetjük a tömeges fertőzéseket.

Megerősítették a koronavírus omikron variánsának jelenlétét Ausztriában. Dorothee von Laer virológus szerint harminc további gyanús eset van, amit még vizsgálnak, írja a Kronen Zeitung. Az esetet a tiroli Schwaz járásból jelentették. Az érintett nemrég tért vissza Dél-Afrikából. Korábban két vakcinát kapott koronavírus ellen, semmilyen komoly tünete nincs.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont, Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője az új variáns 100 százalék, hogy megjelenik Magyarországon is.

Ez nem azt jelenti, hogy tömeges fertőzést is fog okozni, ha idejében lépünk és vizsgáljuk a hazai vírusok genetikai szerkezetét, ez talán még extrémebben fontos, mint bármikor

– fejtette ki a virológus az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában. Jakab Ferenc hangsúlyozta, hogy a járványügynek most az a feladata, hogy a variánsokat vizsgálják. Elmondta, azt lehet tudni a koronavírus új változatáról, hogy 50 mutáció történt a vírusban, amiből 32 a tüskefehérjét érinti, ami nagyon sok, ha belegondolunk abba, hogy a delta variánsban összesen 8 mutáció van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?