6 °C Budapest
Rear View Of High School Students Walking Into College Building Together

Elárulta az államtitkár: ennyi magyar iskolás került karanténba a 4. hullámban

2021. november 23. 15:30

Egyre jobban terjed a koronavírus delta variánsa, a fertőzésnek az egyik legjobban kitett terület az oktatás. Bár magas átoltottság mellett nyugodtan kezdődött a tanév, lassan mégis emelkedett a járvány által érintett intézmények, osztályok száma.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár osztott meg járványadatokat az iskolákról, óvodákról a Hír Tv stúdiójában. Október elején 1 százalék körül volt az érintettség. Teljes intézményeket nem zárnak be, egyes osztályok, óvodai csoportok esetében kell lépéseket tenni, hétfőn ezek 3,7 százalékában volt valamilyen tanügyi intézkedés.

Az óvodák esetében ez szünetet jelent, az 1–6. évfolyamosoknál oltás még nem lehetséges, ott digitális oktatásra állnak át, 7. osztálytól fölfelé a diákok 51 százaléka oltott, ez fékezi is a járvány terjedését, itt csak a nem oltottak számára rendelnek el karantént.Tanévkezdéskor 90 százalékos volt az átoltottság a tanárok körében, a köznevelésben 170 ezren dolgoznak, mondta Maruzsa Zoltán, aki hozzátette:

Jobban terjed az oltatlanok körében a vírus, ezért rendelte el a kormány munkáltatóként az állami intézményekben december 15-i határidővel az oltás szükségességét

Az államtitkár kiemelte, hogy a 12–18 évesek 51 százalékos átoltottságát szeretnék növelni, ezért is szervezték a tanév elején az oltási kampányt. A 12 évnél idősebb gyerekek is oltakozhatnak a most futó oltási akcióhét keretében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A maszkviselésről elmondta, hogy az a kormány részéről az iskolákban ajánlott, az óvodákban ellenjavalt. Az iskolákban a szülői munkaközösséggel, a diákönkormányzattal egyeztetve az intézményvezetők hozhattak döntést ez ügyben, de hozzáfűzte, a kormány múlt hét csütörtöki rendelete annyit változtatott ezen, hogy az igazgatók most már önmaguk is dönthetnek a maszkviselésről.Végül kijelentette, hogy az előző tanévhez hasonlóan most januárban is élőben tartják meg a középfokú felvételiket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem