1 °C Budapest
Sick woman working on laptop from home cimlapi

Tízezrek fordultak ilyen tünetekkel orvoshoz Magyarországon: itt az influenzajárvány?

MTI
2021. október 25. 15:33

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint október 11. és 17. között (41. hét) az országban tízezer embert fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján hétfőn.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A betegek 24 százaléka 14 év alatti, 31,2 százaléka 15-34 éves, 32,7 százalékuk a 35-59 évesek, míg 12,1 százalékuk a 60 éven felettiek korcsoportjából került ki.

A 40. és a 41. héten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok influenza vírust nem igazoltak. A 41. héten összesen 33 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 16 minta, és a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 17  minta influenza-negatívnak bizonyult. Négy betegnél légúti óriássejtes vírus (RSV) kóroki szerepét igazolták.

A 41. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett. A megbetegedések egy Fejér megyei óvodában fordultak elő. A beküldött légúti mintákból két betegnél a laboratóriumi vizsgálatok RS vírus jelenlétét mutatták ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?