5 °C Budapest
Súlyos álhír terjed Magyarországon: cáfol az OMSZ, ezt senki se higyje el

Súlyos álhír terjed Magyarországon: cáfol az OMSZ, ezt senki se higyje el

2021. október 20. 09:01

Akkora rémhír terjed egy kén-dioxid felhőről a neten, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatnak kellett megcáfolnia azt.

Akkora álhír kezdett terjedni a Facebookon, hogy még az Országos Meterológiai Szolgálatnak is bele kellett szólnia.

A Facebook-bejegyzésben egy ismeretlen szerző azt állítja, hogy

az Európát a La Palma-i vulkánkitörés következtében hatalmas kiterjedésű és rendkívül magas koncentrációjú kén-dioxid felhő érte el. A felhő jelenleg Spanyol-, és Franciaország egy részét és a Benelux-államokat borítja. Most éri el Németországot és a modell szerint szerda hajnalban Magyarországot.
Az álhírben hozzáteszik, semmilyen hatóság, illetve média nem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre.

A kamuposzt szerint a kén-dioxid színtelen, mérgező gáz, az egyik legveszélyesebb légszennyező anyag, ami légzőszervi megbetegedéseket okozhat-olvashattuk a 24.hu-ban, ahol arról is írtak, hogy a posztot nem csak rengetegen megosztották, de el is hitték. Ez miatt érezte úgy az Országos Meterológiai Szolgálat, hogy reagálnia kell rá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az egész légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?