12 °C Budapest
fabric mask with elastics for protection against COVID. Quarantine health measures and social awareness.Isolated object on black background.

Jakab Ferenc: közel járunk a 100 százalékban hatékony koronavírusgyógyszer kifejlesztéséhez

2021. október 8. 10:15

Az ATV-nek interjút adó Jakab Ferenc szerint a 65 százalékos magyar átoltottság magasnak mondható ("az oltásnak van esélye a vírust legyengíteni"), ezért is sokkal jobbak a számok, mint például Romániában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Gyengébb lesz a negyedik járványhullám Jakab Ferenc virológus szerint, mint a második és a harmadik, a második jó hír pedig az, hogy a gyógyszerkutatók közel járnak egy 100 százalékban hatékony gyógyszer kifejlesztéséhez. "Előbb-utóbb meglesz a hatékony terápia" - jelentette ki.

A szakértő elmondta, ez a vírus nem fog eltűnni, legfeljebb visszagyengül, de ez sem biztos, ráadásul számolni kell azzal, hogy a delta variáns után újabb mutációk jönnek, újabb hullámokat okozva.

Ameddig a vírus körforgásban van, amíg a vírus replikálódik, addig mutációk voltak, vannak és lesznek is. Ezért kell az oltás, hogy megállítsuk a replikációt

- hangsúlyozta a szakértő. Aki első két oltásként vektorvakcinát kapott, annak harmadiknak inkább mRNS vagy az elölt vírust tartalmazó vakcinát ajánlja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?