17 °C Budapest
Vial bottles

Több mint százmillió adag védőoltás mehet a levesbe: még idén lejár a szavatosságuk

MTI
2021. szeptember 21. 10:34

Több mint százmillió adag koronavírus elleni védőoltás szavatossága jár le az év végén - figyelmeztetett hétfőn az Airfinity brit adatelemző cég, utalva arra, hogy a vakcinák kárba vesznek, ha nem osztják szét azokat sürgősen.

Az Airfinity beszámolója szerint a szóban forgó vakcinák több mint negyven százaléka az Európai Unió (EU-) tagállamainak birtokában van.

Az adatelemző cég szerint ha az említett oltásokat azonnal más országok rendelkezésére bocsátanák, az elegendő lenne  az eddig beszerzett és elérhetővé tett vakcinákkal együtt ahhoz, hogy a lakosok 70 százalékát beoltsák az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

Az EU-tagállamok, valamint Japán, Kanada, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az év végén együttesen egymilliárddal több vakcinával fog rendelkezni ahhoz képest, mint amennyire ténylegesen szüksége van. Az említett országok korábban 1,2 milliárd adag védőoltást ajánlottak fel a következő év közepéig, mindazonáltal ezeknek a vakcináknak mindössze 12 százalékát kapták meg más országok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm