26 °C Budapest
Budapest, 2021. március 20.Egy mentõautó hajt ki az Országos Mentõszolgálat Bázis Mentõállomásáról a fõváros 13. kerületében, a Mohács utca 22. számnál.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Helyreigazító közlemény

2021. július 13. 14:45

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyreigazító közleményben reagált a Pénzcentrum online felületén 2021. július 12-én megjelentetett cikkre. A helyreigazító közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A Pénzcentrum online felületén 2021. július 12-én megjelentetett cikkének ("Hatalmas változás küszöbén a háziorvosi ügyeleti rendszer: óriási baj lehet az emberhiány") azon állítása, miszerint "...az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nem tudta mindenütt átvenni a feladatot azoktól a szolgáltatóktól, amelyekkel még a helyi önkormányzatok szerződtek. A lap szerint ennek részben az az oka, hogy nem talált elég embert a feladatra." nem felel meg a valóságnak. Ezzel szemben a valóság az, hogy az OMSZ a 368/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet szerint akkor és azon településeken veszi át az ügyeleti ellátást, melynek települési önkormányzata azt a jogszabályban meghatározott módon kezdeményezi. Az OMSZ 2021. július 1-én minden olyan településen megkezdte és azóta is folyamatosan végzi az ügyeleti ellátást, ahol az érintett települési önkormányzatok a tevékenységre vonatkozó megállapodást kezdeményeztek."

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Helyreigazítás

Internetes hírportálunk a 2017. október 24. napján megjelent cikkben jogsértően állította, hogy...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54