Decs, 2021. április 20.Oltásra várakozók a Magyar Honvédség oltóbuszánál Decsen 2021. április 20-án. Ezen a napon a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával oltottak.MTI/Kiss Dániel

Robognak a honvédségi oltóbuszok: óránként ennyi embert oltanak be

MTI
2021. április 23. 13:33

Pénteken is Békés megyében dolgoznak a Magyar Honvédség oltóbuszai, a buszok az előző két napon is ebben a megyében oltottak.

Jasztrab Jácint Szilárd, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának csapat- és foglalkozási orvosa az MTI-nek az egyik helyszínen elmondta: óránként 15 embert tudnak beoltani. Szerdán és csütörtökön Gyulán voltak, ahol 180, illetve 234 vegyes korosztályú embert, köztük szoptatós kismamákat oltottak be.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott elmondta, az oltóbuszokon a három nap alatt 1200 embert tudnak beoltani. Ide a kormányhivatal, illetve a háziorvosok küldhették a regisztráltakat a gyulai, békéscsabai és mezőkovácsházi járásból. Hangsúlyozta, Békés agrármegye, indulnak a tavaszi munkák a földeken, "a megye gazdasági újraindításához szükség van a beoltottak számának növelésére". Békésben a regisztráltak mintegy 90 százaléka megkapta az oltást, de az országos átlaghoz hasonlóan itt is szükség van a regisztráltak számának növelésére - közölte a kormánymegbízott.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07