20 °C Budapest
toddler girl playing and reading in the children room

Budai önkormányzat: amelyik szülő teheti, ne vigye óvodába a gyereket

2021. április 15. 10:32

E-mailben kéri a szülőket a XII. kerületi önkormányzat, hogy bár hétfőtől nyitnak az óvodák, de akár naponta is mérlegeljék, hogy beadják-e gyermeküket. A tájékoztatóban többször is hangsúlyozzák, hogy bár mindent megtesznek, de a 100 százalékos biztonságot nem lehet garantálni, így tényleg csak az a gyerek menjen oviba, akinek elhelyezése sehogy máshogy nem oldható meg.

E-mailen tájékoztatta a szülőket a XII. kerületi önkormányzat arról, hogy hétfőtől újra nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. Mint írták, bár a Hegyvidéki Önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz a lehető legnagyobb járványügyi biztonság megteremtése érdekében, de a fertőzés esélyét megszüntetni, a százszázalékos biztonságot garantálni nem tudja.

Ezért minden szülőt arra kérünk, felelősen fontolja meg, hogy gyermekét valóban kívánja-e óvodába küldeni. Tudjuk, hogy vannak szülők, akik semmiképpen sem tudják máshogy megoldani a hétköznapokat. De feltételezhető, hogy ilyen kényszerhelyzet nem minden szülő és nem minden gyermek esetében áll fenn. Azok a szülők tehát, akik tehetik, saját maguk, gyermekeik, a többi gyermek és azok szülei biztonsága érdekében inkább tartsák otthon gyermekeiket

- áll az e-mailben, amelyben arra is kérték a szülőket, hogy hőemelkedéssel (37.0), vagy lázzal, továbbá gyanús tünetekkel (köhögés, orrfolyás, izom, ízületi fájdalmak, mellkasi fájdalom stb.) ne vigyék óvodába gyermekeiket, mert az ilyen tünetes gyermekeket ezek az intézmények nem fogadhatják.

A levélben az önkormányzat többször is kihangsúlyozza, hogy csak az a gyerek menjen óvodába, akinek nagyon muszáj, mert máshogy nem megoldható az elhelyezése:

- hangsúlyozták hozzátéve, hogy a védekezés jelenlegi szakaszában továbbra is fontos a kontaktusok számának csökkentése, illetve minimalizálása.

Ezzel nemcsak saját gyermekét, de saját magát, saját családját, saját személyes kontaktjait, továbbá az összes többi gyermeket, azok szüleit, a szülők kontaktjait, valamint az óvoda dolgozóit és azok családjait is védi. A járványügyi biztonság megteremtésének, illetőleg a járványügyi kockázatok csökkentésének is az eszköze az, hogy az óvodákban csak azok a gyermekek legyenek, akiknek az aznapi elhelyezése sehogy máshogy nem oldható meg

- húzták alá mégegyszer.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tesztelnek, fertőtlenítenek, de az sem biztos

Emellett arról is tájékoztatták a szülőket, hogy tavaly április óta folyamatosan és rendszeresen tesztelik az óvodai dolgozókat, illetve ellátják intézményeit a szükséges egyéni védőfelszerelésekkel a COVID-fertőzés kiszűrése és a járványügyi biztonság erősítése érdekében. Ennek köszönhetően jelentős mértékben sikerült csökkenteni annak a kockázatát, hogy a fertőzés észrevétlenül szétterjedjen az óvodai közösségekben.

A Hegyvidéki Önkormányzat az óvodák április 19-i megnyitása előtti napokban teszteli az összes óvodai dolgozót, annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten minél biztonságosabb legyen a nyitás, és csak olyanok állhassanak munkába, akiknek a frissen elvégzett teszt eredménye negatív.

- áll a levélben.

"Ma már tény, hogy míg a járvány első hullámában az idősek számítottak veszélyeztetett korosztálynak, mára, a harmadik hullámra a vírussal fertőzöttek átlagéletkora a 30-50 évhez van közelebb. Sajnos az is tény, hogy már gyermekeket is kezelnek kórházban covid-fertőzéssel. Számukra egyelőre nincs védőoltás, így a megszokottnál is nagyobb körültekintés látszik indokoltnak az ő védelmükben" - hangsúlyozta az önkormányzati tájékoztató.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?