8 °C Budapest
toddler girl playing and reading in the children room

Budai önkormányzat: amelyik szülő teheti, ne vigye óvodába a gyereket

2021. április 15. 10:32

E-mailben kéri a szülőket a XII. kerületi önkormányzat, hogy bár hétfőtől nyitnak az óvodák, de akár naponta is mérlegeljék, hogy beadják-e gyermeküket. A tájékoztatóban többször is hangsúlyozzák, hogy bár mindent megtesznek, de a 100 százalékos biztonságot nem lehet garantálni, így tényleg csak az a gyerek menjen oviba, akinek elhelyezése sehogy máshogy nem oldható meg.

E-mailen tájékoztatta a szülőket a XII. kerületi önkormányzat arról, hogy hétfőtől újra nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai. Mint írták, bár a Hegyvidéki Önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz a lehető legnagyobb járványügyi biztonság megteremtése érdekében, de a fertőzés esélyét megszüntetni, a százszázalékos biztonságot garantálni nem tudja.

Ezért minden szülőt arra kérünk, felelősen fontolja meg, hogy gyermekét valóban kívánja-e óvodába küldeni. Tudjuk, hogy vannak szülők, akik semmiképpen sem tudják máshogy megoldani a hétköznapokat. De feltételezhető, hogy ilyen kényszerhelyzet nem minden szülő és nem minden gyermek esetében áll fenn. Azok a szülők tehát, akik tehetik, saját maguk, gyermekeik, a többi gyermek és azok szülei biztonsága érdekében inkább tartsák otthon gyermekeiket

- áll az e-mailben, amelyben arra is kérték a szülőket, hogy hőemelkedéssel (37.0), vagy lázzal, továbbá gyanús tünetekkel (köhögés, orrfolyás, izom, ízületi fájdalmak, mellkasi fájdalom stb.) ne vigyék óvodába gyermekeiket, mert az ilyen tünetes gyermekeket ezek az intézmények nem fogadhatják.

A levélben az önkormányzat többször is kihangsúlyozza, hogy csak az a gyerek menjen óvodába, akinek nagyon muszáj, mert máshogy nem megoldható az elhelyezése:

- hangsúlyozták hozzátéve, hogy a védekezés jelenlegi szakaszában továbbra is fontos a kontaktusok számának csökkentése, illetve minimalizálása.

Ezzel nemcsak saját gyermekét, de saját magát, saját családját, saját személyes kontaktjait, továbbá az összes többi gyermeket, azok szüleit, a szülők kontaktjait, valamint az óvoda dolgozóit és azok családjait is védi. A járványügyi biztonság megteremtésének, illetőleg a járványügyi kockázatok csökkentésének is az eszköze az, hogy az óvodákban csak azok a gyermekek legyenek, akiknek az aznapi elhelyezése sehogy máshogy nem oldható meg

- húzták alá mégegyszer.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tesztelnek, fertőtlenítenek, de az sem biztos

Emellett arról is tájékoztatták a szülőket, hogy tavaly április óta folyamatosan és rendszeresen tesztelik az óvodai dolgozókat, illetve ellátják intézményeit a szükséges egyéni védőfelszerelésekkel a COVID-fertőzés kiszűrése és a járványügyi biztonság erősítése érdekében. Ennek köszönhetően jelentős mértékben sikerült csökkenteni annak a kockázatát, hogy a fertőzés észrevétlenül szétterjedjen az óvodai közösségekben.

A Hegyvidéki Önkormányzat az óvodák április 19-i megnyitása előtti napokban teszteli az összes óvodai dolgozót, annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten minél biztonságosabb legyen a nyitás, és csak olyanok állhassanak munkába, akiknek a frissen elvégzett teszt eredménye negatív.

- áll a levélben.

"Ma már tény, hogy míg a járvány első hullámában az idősek számítottak veszélyeztetett korosztálynak, mára, a harmadik hullámra a vírussal fertőzöttek átlagéletkora a 30-50 évhez van közelebb. Sajnos az is tény, hogy már gyermekeket is kezelnek kórházban covid-fertőzéssel. Számukra egyelőre nincs védőoltás, így a megszokottnál is nagyobb körültekintés látszik indokoltnak az ő védelmükben" - hangsúlyozta az önkormányzati tájékoztató.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem