3 °C Budapest
Worried family at home,  quarantine and lockdown concept.

Tragikus vége lett a nagymama szülinapjának: mindenki elkapta a fertőzést a paksi családban

2021. április 12. 10:00

Tízen ünnepelték a 86 éves dédmama születésnapját a családi összejövetelen, ahol mindenki megfertőződött a koronavírussal. Az esetről az idős nő unokája számolt be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindenki elkapta a koronavírust abban a tízfős családi társaságban, amely március elején gyűlt össze  megünnepelni egy 86 éves nagymama születésnapját. Ketten meg is haltak – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. A történetet az ünnepelt unokája, Rózsa Beáta mesélte el. Szerinte mindegyikük vitt maszkot, ám azokat levették, mikor ettek a születésnapi tortából, 

Rózsa Beáta szerint egy éve minden járványügyi intézkedést betartanak, így a 86 éves nagymamáját sem látták hónapok óta – a születésnap alkalmából viszont kivételt tettek.

Óriásit hibáztunk. Én ezt senkinek nem kívánom

– mondta a tíz fős családi összejövetelről, utólag ugyanis kiderült, hogy a család egyik tagja már két héttel azelőtt elkapta a koronavírust.

A családi találkozó után pedig mindenki elkapta a koronavírust – elsőként a 86 éves dédmama, aki az otthonában halt bele a vírus tüneteibe.Ezután Rózsa Beáta édesapját és édesanyját is kórházba vitték, majd maga is kórházba került. Negyven fokos lázzal és kétoldali tüdőgyulladással küzdött. Szteroidokat kapott, oxigénmaszkkal tudott csak lélegezni.

Az izmod, a bőröd fáj, a mindened, ne érjenek hozzád, mert mindened fáj. A belső szerveid… azt is érzed, amit eddig nem is tudtál. Volt egy olyan napom, amikor mintha rázták volna alattam az ágyat, annyira remegtem

– mesélte az asszony. Édesapja eközben elveszítette a küzdelmet a Covid ellen; a halálhírt neki kellett közölnie az édesanyjával. Elkapta a koronavírust a férje is, de ő otthon vészelte át a fertőzést. 

A nő elmondása szerint azért mesélte el a történetet, hogy más is okuljon belőle.

Ha két család meggondolja ezt, akkor már emberéleteket mentünk

– mondta erről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?